От х:

Днес в x:

Отменя се за догодина мащабният спектакъл Laibach на Античния театър

Мащабният спектакъл Laibach с оркестъра и хора на Държавна опера-Пловдив се отлага за септември 2022 година, съобщиха от пресцентъра на културния отдел на общината.

Оттам уточниха, че концертът на Katatonia на 17 септември в Античния театър остава, но спектакълът Laibach на 18 септември ще се състои през септември 2022 година. Скоро ще бъдат обявени точната дата и условията за връщане на билети. Двете събития са част от Музикалния форум "Музика от вековете".

От община Пловдив посочват, че заради новата вълна от COVID-19, рискът за артистите е голям - за да се осъществи спектакълът, групата трябва да репетира четири дни в затворено помещение с над 80 души оркестър и хор, което крие огромен риск за всички.

За да се гарантира безопасността на участниците в концерта (на сцената трябва да излязат около 100 човека), те трябва да имат отстояние от метър и половина един от друг, което напълно променя концепцията на шоуто и мапинг спектакъла към него. Laibach бяха предвидили да адаптират и преобразят Античния театър чрез изключително мапинг шоу, специално подготвено за архитектурата на театъра, посочват от общината.

А майсторите на музикалната меланхолия Katatonia, на 17 септември, ще представят за първи път на живо музиката от супер успешния си последен албум "City Burials", който излезе през април 2020 година.

Събитията се осъществяват с подкрепата и партньорството на община Пловдив, а организатор е Blue Hills Evens, се посочва още в съобщението.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини