От х:

Днес в x:

Културен център Иван Михайлов: Отворено писмо относно преброяването в Р. С. Македония

Отворено писмо относно преброяването в Р. С. Македония, от Културен център Иван Михайлов

Братя българи! Съвсем скоро, на 5 септември, в Република Северна Македония предстои национално преброяване на населението в страната и на нас, македонците, определящи себе си като етнически българи, ни предстои важно изпитание!

За мнозина въпросът е дали това преброяване ще бъде проведено демократично и дали нашата свобода на изразяване наистина е гарантирана.

От дни Културен център "Иван Михайлов" - гр. Битоля призовава всички 120 000 македонски българи и всички македонски патриоти да бъдат смели, горди и верни синове и дъщери на нашите предци и да участват в преброяването, обявявайки техния истински български етнос.

Ние не сме малцинство! Ние сме истинските държавообразуващи хора в тази страна. Нашият македонски патриотизъм и нашият дълг към възрожденците ни, към илинденския народ днес ни нареждат да се отървем от страха и сърбоманските лъжи на политиците от режима и да се регистрираме като "Българи" по време на преброяването. Това ще ни гарантира правата и пътя към европейското бъдеще на нашата Родина Република Северна Македония!

Пишем това писмо, за да дадем знак на нашите български братя и сестри, че съществуваме и не сме се отказали от идеята за България! Всички ние мечтаем за деня, в който двете страни ще загърбят различията помежду си, ще се обединят и ще възвърнат своите братски междусъседски отношения!

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини