От х:

Днес в x:

Не бива да се бави връчването на мандата нито на втората, нито на третата политическа сила, заяви Десислава Атанасова

Не бива да се бави връчването на мандата нито на втората, нито на третата политическа сила, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след края на Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

Не успяхме да разберем от президента кога ще бъде връчен вторият мандат, коментира Атанасова и каза, че тя отново е заявила, че трябва максимално бързо да се действа. Вярно е, че конституцията не е указала срок за втория мандат, но не е указала и условия, тоест той не може да ползва връчването на втория мандат като условие за подкрепа или неподкрепа на какъвто и да е акт на Народното събрание, отбеляза Атанасова.

Според нея дебатът за актуализацията на бюджета не трябва да се води в президентската институция, а в парламента, въпреки че, по думите й, Румен Радев е отговорен за всичко, което се случва във функционирането на изпълнителната власт.

Атанасова уточни, че не се е постигнал консенсус на КСНС. Всички участници от страна на парламентарните групи считаме, че темата за актуализация на бюджета, на която е била посветена огромна част от времето на този КСНС, е тема, която трябва да се дебатира в Народното събрание, добави тя.

Настояваме дебатът за бюджета да се води в Народното събрание и той да не се обвързва по никакъв начин с другите конституционни процедури, имам предвид връчване на следващи мандати, посочи Атанасова. Смятаме, че трябва да започне бързо да се движи конституционната процедура да се връчи мандат на нас като втора политическа сила, отбеляза тя и припомни, че ГЕРБ-СДС са заявили, че ще върнат мандата.

Гражданството на министъра в служебния кабинет Кирил Петков също е била обсъдена, като в началото на заседанието е поставен въпросът за допуск на определени лица до заседанието на КСНС. На въпрос за мигрантската криза тя посочи, че са били представени данни, но не са уточнявали обща позиция.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини