От х:

Днес в x:

"Луфтханза" се отказва от обръщението към пасажерите с "дами и господа"

Най-голямата германска авиокомпания Lufthansa ще премахне от поздрава към пасажерите с думите "дами и господа" по време на полети. Вместо това, както на немски, така и на английски ще бъде използвана неутрална по отношение на пола форма на обръщение.

Останалите превозвачи, принадлежащи към Lufthansa Group, включително Swiss, Austrian Airlines и Eurowings, също щетреминът към джендът-неутрално обръщение, потвърди пресслужбата на компанията. Формулировката на другите фрази, които звучат по време на полета, ще бъдат по преценка на стюардесите.

Като алтернативни форми на обръщение могат да бъдат използвани "здравейте", "добро утро", "скъпи гости" или "добре дошли на борда", казват от Lufthansa, пише Bild.

Екипажът на самолета ще избере точната формулировка на поздрава. Новите фрази ще се използват не само при комуникация с пътниците, но и при комуникация в рамките на компанията.

Според превозвача, такъв начин на обръщение трябва да отразява равните възможности за служителите и да сведе до минимум дискриминацията. Преходът към джендър неутрален език ще отнеме известно време, допълват от Lufthansa. 

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини