От х:

Днес в x:

Все още недостиг на преброители в Хасково и Димитровград

Общо 920 заявления са подадени за преброители и контрольори в Хасковска област за предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд у нас.

Кандидатствалите за контрольори са достатъчно, но все още име дефицит на преброители в двете най-големи общини на областта-Хасково и Димитровград. Търсят се по около 40 преброители за двете общини. Това е станало ясно по време на работната срещата между заместник- областният управител на област Хасково Виолета Желева и началника на отдел „Статистически изследвания-Хасково“ към ТСБ-Юг към НСИ Светла Велева, съобщиха от Областна администрация.

Все още има възможност желаещите да подават заявления в деловодствата на общинските администрации в Хасково и Димитровград. Преброителите ще бъдат проверявани за чисто съдебно минало, а след това ще преминат обучение. Обучението ще се извършва от наши служители на НСИ между 25 август и 3 септември по места. Общините вече са осигурили зали, където то да се осъществи.

Преброителните материали ще бъдат разпределени по общините в областта по график между 15 юли и 15 август.

Преброяването ще стартира на 7 септември онлайн и ще продължи до 17 септември.

От 18 септември продължава работата на терен до 3-ти октомври.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Зн
    значи
    12 0
    16:20, 2 юли 2021
    за вождове местата свършиха!останаха само за индианци!да,ама индиянци няма....
    • Пр
      Проститутка Жилязкова
      4 -2
      17:47, 2 юли 2021
      Скъпи съграждани ,в Криминална се получи сигнал за нов опит за дръзка измама! Ако получите имейл от живко_жилязков_хирург@yahoo.com с тема „ЗОВ ЗА ПОМОЩ – да намерим работа на дъщеря ми Анелия“ с обещание за безплатен нелегален сюнет , в никакъв случаи не го отваряите!!! Повтарям – В НИКАКЪВ СЛУЧАИ НЕ ГО ОТВАРЯИТЕ!!! Веднъж инсталирана в офиса Ви Анелия ще усмърди всичко ,ще проиграе парите Ви на комар , ще се изс.ре на стола ,ще изпие ракията Ви , ще н@ебе мъжът Ви и ще убие последната Ви мозъчна клетка. Бъдете внимателни!
Последни новини