От х:

Днес в x:

Илия Илиев: Да се направи референдум за бъдещето на квартал "Байкал"

"Необходимо е да се направи референдум сред живеещите в "Байкал" за това в каква посока трябва да се развива квартала", предлага водачът на "Републиканци за България" Илия Илиев. Според него само по този начин ще се преодолее напрежението, породено от проекта на община Кърджали да включи в зона Централна кварталите и парцелите по протежение на бул. "Беломорски" и да бъде разрешено високо строителство в тях.

"Кърджали трябва и ще се развива, но общинска администрация и кмета трябва да се съобразяват с желанието на нашите съграждани. Най-честно е да се проведе референдум и самите живеещите в дадения квартал или населено място да изявят волята си дали искат това, което иска общината. Администрацията функционира чрез данъците, които хората плащат и управляващите трябва да са тяхна услуга, а не да се защитават само корпоративни интереси и решенията да се вземат едностранно", смята Илия Илиев. Той е категоричен, че не трябва да се допуска оказване на натиск спрямо инакомислещите.

"Методът: "Ние решаваме така, защото ние управляваме общината, ние имаме мнозинство в общинския съвет, ние можем да докараме нашите партийни симпатизанти и да ви покажем, че сме голяма сила" не е начин нещата да се случат. Трябва да се търси консенсус", категоричен е Илия Илиев. Той постави и друг въпрос, свързан с инфраструктурата на град Кърджали, която вече е недостатъчна заради бурното строителство през последните години.

"Кърджали се задъхва. Автомобилният трафикът е ужасен, липсват места за паркиране, но нищо не се прави. Зони, в които имаше малки еднофамилни къщи сега са застроени с огромни кооперации, които използват старата канализация. Стигна се до абсурдната ситуация, в която общината продаде всичките си имоти в кв. "Възрожденци", а сега търси да закупи парцел за построяване на нова детска градина. Всичко това показва, че Кърджали се развива хаотично, а трябва да има ясна визия за развитие поне за следващите 30-40 години", каза Илия Илиев.

Подкрепете Републиканци за България с № 21!

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Последни новини