От х:

Днес в x:

Подкрепяме Илия Илиев, защото е честен, достоен и е близо до нас

    Хората в област Кърджали не са забравили колко много е направил за тях водачът на ПП „Републиканци за България“ в 9-и МИР Кърджали 

    „Подкрепяме безрезервно Илия Илиев, защото той е един от малкото политици, които докато беше във властта беше близо до хората и техните проблеми. За повече от десет години в кариерата си не се забърка в нито един корупционен скандал. И като общински съветник, и като областен управител винаги помагаше на хората. Той спаси нас и нашите близки в най-страшното бедствие, което сполетя Кърджали и региона през пролетта на 2015 година. Благодарение на него стартираха много важни проекти в област Кърджали. Това казват най-често хората от Кърджалийска област за Илия Илиев по време на множеството срещи, които той проведе по градове и села като водач на листата на ПП „Републиканци за България“ в 9 МИР Кърджали. Те го познават много добре, защото и той познава тях и наболелите им проблеми. 2015 година премина по знака на авариите и бедствията и подложи на сериозни изпитания централната и местните власти. През февруари придошлите води на Арда отнесоха магистралния водопровод, преминаващ през коритото на реката и без вода Кърджали и над 20 населени места. Сериозният проблем беше разрешен благодарение на адекватните действия на Илия Илиев като областен управител. Той успя да мобилизира не само държавните институции, имащи отношение към проблема, но и да издейства помощ от частни фирми, които се включиха със специализирана техника за отстраняване на аварията.

    Решителните действия на Илия Илиев спасиха много животи във снежния ад през 2015-а година, когато област Кърджали беше блокирана и откъсната от света. Тогава целта беше да се пробие път до всяко село, а болни и родилки бяха извозвани дори с хеликоптери. След снежното бедствие се активираха свлачища в селата Сипей и Енчец. Илия Илиев успя да заведе на място тогавашния министър на регионалното развитие Лиляна Павлова, за да види с очите си проблема.

    През следващите месеци свлачищните процеси бяха овладени с активната работа на Илия Илиев. Разрешен беше проблема на живеещите в блок 17 в кърджалийския кв. „Веселчане“, който беше застрашен от свлачище.

    Бяха коригирани и укрепени коритата на реките Крумовица на входа на Крумовград и на Джебелска при с. Тютюнче.

    „Гордея се, че тогава успях да мобилизирам целия технически, човешки и финансов ресурс на държавата, за да се справим с бедствията. Но фактът, че хората от целия регион и особено от най-засегнатите места в общините Ардино, Черноочене и Кирково не са забравили. Те ме посрещат като близък приятел и ми благодарят за стореното тогава. Обещават ми подкрепа и аз със сигурност ще направя и невъзможното в следващото 45-о Народно събрание, за да не ги подведа“, споделя Илия Илиев след поредната предизборна среща.

    Хората са го запомнили не само като добър администратор и визионер, но и като честен и достоен човек, който не прави компромиси със съвестта си и собствените си принципи. Той е от малкото хора, които влязоха в политиката от бизнеса и не са се обогатили от злоупотреба с публичните финанси. 

    „Заставам очи в очи с хората и искам тяхното доверие и подкрепа, защото съвестта ми е чиста. Винаги съм искал най-доброто за Кърджали и хората от региона. Гарантирам, че ще работя за строг контрол над харченето на обществени средства. Безразборното раздаване на народни пари през прозореца на джипа трябва да спре! Това са нашите пари и ние имаме право да искаме пълен отчет от властта!“, категоричен е Илиев. Всъщност колкото и да се тупат в гърдите управляващите, хората са наясно, че най-важните проекти за област Кърджали започнаха в годините, когато Илия Илиев беше областен управител. Негов приоритет беше и си остава изграждането на околовръстен път на Кърджали. За да може да се изведе трафикът за и от ГКПП "Маказа" извън центъра на града. Пак по времето на Илия Илиев беше одобрен проекта за основен ремонт на пътя Кърджали – Хасково през село Мост, по който да преминава тежкотоварния трафик.

    Индикативната стойност на проекта за околовръстен път на Кърджали е около 260 милиона лева. Като мостът над язовир „Студен кладенец“ е оставен на инженеринг. Това е готов проект, който само трябва да бъде довършен. Но е оставен на ниво отчуждаване на имоти, което е същото ниво както и преди 5 години, а това е стратегически проект. По него трябва да се полагат последователни усилия и от държавната, и от местната власт, да има приемственост.

    „Направихме всичко възможно заедно с проекта за околовръстен път да имаме и такъв за разширяване на ГКПП „Маказа“ и повишаване на капацитета и пропускателната способност на самия граничен пункт. С 360 000 лева, отпуснати по мое настояване, беше изграден навесът на ГКПП „Маказа“. Така се направи първата стъпка към разширяването на пункта. Граничните полицаи и служителите на митницата поне вече имат по-добро работно пространство“, спомня си Илия Илиев за годините като областен управител на Кърджали. Освен поставения на трупчета проект за околовръстен път, ремонтът на пътя за Хасково през село Мост също буксува. Работи се на парче и мудно. Удължените във времето ремонтни дейности принуждават шофьорите на големи камиони да търсят алтернативни маршрути. Най-често те се отклоняват от Черноочене и преминават по пътя през Стремци и Рани лист. Габаритите на този път са малки и преминаването на тежки камиони по него не само поврежда трасето, но и представлява сериозен риск за безопасността на живеещите в района.

    За решаването на тези проблеми Илия Илиев и кандидатите за народни представители на ПП „Републиканци за България“ ще работят в следващото 45-то Народно събрание. Но се нуждаят от вашия категоричен избор на номер 21 в бюлетината!

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини