От х:

Днес в x:

38 °C

С велопоход в Хасково отбелязаха Световния ден на околната среда

  Велопоход беше организиран днес в хасковския парк „Кенана“. Той е повод Световния ден на околната среда – 5 юни.

  Инициативата е на Обединени ученически общежития, РИОСВ-Хасково и Младежкия център. В нея се включиха деца и възрастни, които потеглиха от началото на парка до язовир „Сивата вода“ и се върнаха обратно. Проявата няма състезателен характер.

  „Посвещаваме го на красивата българска природа и насладата от движението сред нея“, каза старши възпитателят Живко Желев от ОУО.

  „Целта е да покажем на младите хора, че има много по-приятни начини да прекарват свободното си време, отколкото да стоят пред компютрите. Да излязат сред природата, да подишат чист въздух, да спортуват“, каза Мариана Чомпалова-Йорданова от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково. Тя уточни, че велопоходът е и демонстрация на начин на придвижване, без замърсяване на въздуха.

  В празника на движението и спорта за настроението на велосипедистите и публиката се погрижи Мажоретният състав на Младежкия център в Хасково.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Пе
   ПЕДАЛОВРЪТКО
   3 -2
   17:59, 2 юни 2021
   браво на младите педаловрътковци, имаме достойни наследници във въртенето на педали.
   • 🚲
    🚲
    2 0
    23:15, 2 юни 2021
    Педаловрътко , теб защо те няма там ?
  • 2
   Ши
   шимано 12
   2 0
   22:58, 2 юни 2021
   Къде е Недялко защо го няма?
  • 3
   Ve
   velosi
   3 0
   08:59, 3 юни 2021
   Велопохода трябва да бъде от центъра на града към колелото до магазин Практис, за да ви налаят кучетата и да видим дали ще ви се кара колело, моето ръждясва в къщи!
  Последни новини