От х:

Днес в x:

18 °C

Назначават главен секретар в Областна администрация - Хасково

  До дни в Областната администрация на Хасково ще има ново назначение. След като вече бяха обявени заместник-областните управители, на брифинг днес областният управител на Хасково инж.Минко Ангелов посочи, че във воденото от него ведомство ще бъде назначен и главен секретар. Това се налага заради големия обем от работа и информация, въпреки краткия хоризонт на работа.

  На пресконференцията, която даде пред медиите, областният управител представи официално и заместниците си-Мартин Узунов и инж.Виолета Желева.

  Опит като народен представител от Хасково от БСП, с предишен опит като общински съветник в Димитровград и със 17-годишен стаж в частния сектор, където е ръководила немалък екип от хора, е изпълнена професионалната биография на инж.Виолета Желева. По образование тя има магистърска степен по политически мениджмънт, освен това е и текстилен инженер от Техническия университет в Габрово, минавала е редица програми на обучение за политически лидери. Ресорът, за който ще отговаря в Областна администрация е свързан със социалната политика, заетостта, култура, образование, физическо възпитание и спорт, и здравеопазване.

  Хубаво е, че точно на днешния ден правим това представяне, защото на него трябва да си дадем сметка за това какво е една държавна институция и какъв принос можем да дадем за утвърждаването й като институция, която да бъде представена достойно. Ще дам всичко от себе си това да бъде реализирано и в настоящата политиката на Областната управа на Хасково“, посочи инж. Желева, като допълни, че това е била и водещата й мотивация да приеме длъжността на заместник-областен управител. „Организирането и съдействието за провеждането на честни и прозрачни избори, е основното, за което ще работя“, допълни тя.

  Инж. Желева обяви, че екипът, част от който е, си е поставил за цел да направи цялостна картина на проблемите в региона, да ги представи пред обществото и да търси начини за решаването им.

  Другият заместник-областен управител Мартин Узунов е възпитаник на Езиковата гимназия в Хасково. Бакалавърската му степен е по бизнес администрация от университет в Лондон. Прибирайки се в България е завършил МИО в УНСС. Има стаж във Външно министерство, а по времето на управлението на НДСВ е съветник в Министерството на отбраната на министър Веселин Близнаков, избран първоначално като депутат от Хасковски регион. Узунов наблегна на факта, че не е политическо назначение, не членува в партия и е в качеството си на експерт в Областна администрация Хасково, след като си е подал кандидатурата в Министерски съвет, откъдето е бил одобрен за позицията. Ресорът му ще е гори, храни и води, отбрана, сигурност, икономика, енергетика и туризъм, транспорт и околна среда.

  „Тъй като знам, че се споменават не особено приятни коментари относно семейството ми, държа да кажа, че съм изключително горд със семейството си, мисля, че съм син на честни и почтени хора, аз също се имам за такъв.“, посочи Мартин Узунов, визирайки, че е син на бившия кандидат за кмет на Хасково от 2007 година Георги Узунов.

  Областният управител инж.Минко Ангелов е категоричен, че в Областна администрация Хасково няма кадруване. Той обаче не можа да обясни точно в качеството си на какъв общинският съветник Георги Пеев е влязъл с негов в кабинета му в първите минути в деня на встъпването му в длъжност като областен управител и какво е правил в кабинета му. От снимки във Фейсбук се вижда, че Пеев върви редом до инж.Ангелов при влизането му в сградата на администрацията. Появи се и снимка от кабинета на областния управител, приблизително час след встъпването му в длъжност, на която се вижда календар с лика на Бойко Борисов и автограф от него на бюрото в кабинета на областния. Под този пост Пеев прави свойски коментари.

  Областната управа е отворена за всички, заяви по този повод инж.Минко Ангелов.

  Дали обаче всеки гражданин може да влезе в кабинета на областния управител и да своеволничи в него-въпросът е риторичен.

  Красимира Славова
   

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   Де
   Деско
   49 -21
   18:47, 2 юни 2021
   Майко, каква трагедия!!! Този си бил подал молбата за зам. областен управител...... Минко, не знае Пеев защо бил с него в първия му работен ден. (аз да ти кажа Минко,за да ти казва какво да правиш) От 40 мин интервю 15 мин. Минко повтаря НАЛИ НАЛИ НАЛИ. Сега разбираме, че са забравили зарята за деня на Ботев и няма да има такава. Не знае,какво да правили решавали на ОКЩ. Чакал РЗИ да му каже....... Ооооооо не мога повече...... От къде се взеха тези? От някъв психо диспансер ли? Предавам си тези ако трябваше да бъде областен управител пред 2020 със Ковид в разгара си и още куп кризи е областта. Тези са за лунапарк. Няма такава излагация и една след друга от тъпа по- тъпа лъжа
   • Ти
    Титин
    15 0
    10:24, 3 юни 2021
    Аз се чудех защо Гогата спрял тоя голям джип така като шмергел, па той бързал за областна. Ся тая статуя на завистта ще я въртят ли към кметството.
  • 2
   Ми
   Минко
   37 -12
   19:13, 2 юни 2021
   Трагедия! Майка плаче! Пълна некадърност! Срам и позор на всяка реплика на Минко Ангелов, да има дуплика от страна на журналистите, за да го поправят /защото той не знае/. Да не говорим за деня на Ботев, още по-голям срам! Но той от къде да знае???!!!! И това ако е Областен управител???? На цялата картина липсваше само шута Георги Пеев!
  • 3
   Пе
   Пеев
   31 -10
   19:51, 2 юни 2021
   Узунов, абе голяма Мишка си, съветник си бил Палячо си,
   Бащата ти много е крал и е крадец и това не е повод за гордост !
   Не ставаш за нищо,
  • 4
   Ми
   Минко-Калинко
   35 -8
   19:53, 2 юни 2021
   Какво правил Георги Пеев там? На всички е ясно, че му дърпа конците какво да прави други. А тоя мънкач даже не знае и колко се излага - нъли, нъли, нъли....
  • 5
   Хр
   Христо
   32 -9
   21:14, 2 юни 2021
   хасковлиии...честито ви нова комунистическа власт...е ся за видите как беше по комунистическо...
  • 6
   Га
   Галими
   30 -7
   21:17, 2 юни 2021
   Пълна трагедия, Минко и Венци - некадърници
  • 7
   :)
   :)/
   18 -23
   23:10, 2 юни 2021
   колеги , не забравяйте че това са все пак временно... Виж коментара
  • 8
   Тъ
   Тъпа харманлийска фитка
   8 -12
   05:49, 3 юни 2021
   Я пак за си дойда ва хора, вие глейте само Виж коментара
  • 9
   13
   13579
   10 -5
   06:47, 3 юни 2021
   Мартин Узунов - сестра му Антония Узунова нали беше зам. министър на енергетиката.
   • Ри
    Рико
    3 0
    08:50, 3 юни 2021
    Кога?
  • 10
   ..
   .......................
   11 -4
   09:25, 3 юни 2021
   аз искам да попитам какво се случи с протежето на кака Стефка , Доротейка силиконката, още ли ще я държите на държавна служба......
  • 11
   По
   Позор
   16 -5
   09:43, 3 юни 2021
   Бългрския народ има нужда от време на време да си припомня какво беше по комунизма! Затова ей тия сега на тия ще им слушате и гледате тъпотиите. Как можахте пак да допуснете комунисти да дойдат на власт! Явно малко са ви крали! Още имате какво да им дадете!
   • Мъ
    Мъка
    4 -9
    12:15, 3 юни 2021
    Жалкото е че не се усещат. Радев иска да построи в... Виж коментара
  • 12
   Ха
   Хасково
   5 -10
   12:34, 3 юни 2021
   Хасково.нет може ли толкова злоба и тенденциозност... Виж коментара
  • 13
   Дж
   Джачинто Факети
   3 -1
   14:40, 3 юни 2021
   Някакъв олигофрен реве , че комунистите се връщали на власт. Абе АМЖИКоолу, те никога никога не са си отивали от власт бе малоумнико. Всички , които разбраха , че ПАРТИЙЦИТЕ, никога няма да се откъснат от властта / не комунистите, комунистите ги избиха веднага след 09.09.44 година защото пречеха на мекерета да крадат/, всички с акъла си напуснаха тази скапана държава. Трябва да си от онези 90% дебили за да не разбереш , че БСП и ГЕРБ, които са от едно и също отровно котило, са двете страни на една и съща монета. НЯМА СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА. Не чакайте някаква промяна. Едни червени хайдуци , ще заменят техните братя и братовчеди, другите червени хайдуци - това е истината. Всичко друго е "пунта мара" за дебилите дето реват --- за или против --новата или старата--- власт. Както казват комшиите от югоизток "ОНА ГЮРЕ".
  • 14
   Ло
   Локо Пд
   0 -1
   13:10, 6 юни 2021
   Комунетата никога не могат да спечелят с честни и редовни избори и затова ги назначават без избори да мамят, лъжат и извършат манипулация на изборите. Ако ги оставим да се разхаитват пак ще опитат да фалират и потопят България.

  Хороскоп за 16.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
  16 юни 2021
  Последни новини