От х:

Днес в x:

Назначават главен секретар в Областна администрация - Хасково

    До дни в Областната администрация на Хасково ще има ново назначение. След като вече бяха обявени заместник-областните управители, на брифинг днес областният управител на Хасково инж.Минко Ангелов посочи, че във воденото от него ведомство ще бъде назначен и главен секретар. Това се налага заради големия обем от работа и информация, въпреки краткия хоризонт на работа.

    На пресконференцията, която даде пред медиите, областният управител представи официално и заместниците си-Мартин Узунов и инж.Виолета Желева.

    Опит като народен представител от Хасково от БСП, с предишен опит като общински съветник в Димитровград и със 17-годишен стаж в частния сектор, където е ръководила немалък екип от хора, е изпълнена професионалната биография на инж.Виолета Желева. По образование тя има магистърска степен по политически мениджмънт, освен това е и текстилен инженер от Техническия университет в Габрово, минавала е редица програми на обучение за политически лидери. Ресорът, за който ще отговаря в Областна администрация е свързан със социалната политика, заетостта, култура, образование, физическо възпитание и спорт, и здравеопазване.

    Хубаво е, че точно на днешния ден правим това представяне, защото на него трябва да си дадем сметка за това какво е една държавна институция и какъв принос можем да дадем за утвърждаването й като институция, която да бъде представена достойно. Ще дам всичко от себе си това да бъде реализирано и в настоящата политиката на Областната управа на Хасково“, посочи инж. Желева, като допълни, че това е била и водещата й мотивация да приеме длъжността на заместник-областен управител. „Организирането и съдействието за провеждането на честни и прозрачни избори, е основното, за което ще работя“, допълни тя.

    Инж. Желева обяви, че екипът, част от който е, си е поставил за цел да направи цялостна картина на проблемите в региона, да ги представи пред обществото и да търси начини за решаването им.

    Другият заместник-областен управител Мартин Узунов е възпитаник на Езиковата гимназия в Хасково. Бакалавърската му степен е по бизнес администрация от университет в Лондон. Прибирайки се в България е завършил МИО в УНСС. Има стаж във Външно министерство, а по времето на управлението на НДСВ е съветник в Министерството на отбраната на министър Веселин Близнаков, избран първоначално като депутат от Хасковски регион. Узунов наблегна на факта, че не е политическо назначение, не членува в партия и е в качеството си на експерт в Областна администрация Хасково, след като си е подал кандидатурата в Министерски съвет, откъдето е бил одобрен за позицията. Ресорът му ще е гори, храни и води, отбрана, сигурност, икономика, енергетика и туризъм, транспорт и околна среда.

    „Тъй като знам, че се споменават не особено приятни коментари относно семейството ми, държа да кажа, че съм изключително горд със семейството си, мисля, че съм син на честни и почтени хора, аз също се имам за такъв.“, посочи Мартин Узунов, визирайки, че е син на бившия кандидат за кмет на Хасково от 2007 година Георги Узунов.

    Областният управител инж.Минко Ангелов е категоричен, че в Областна администрация Хасково няма кадруване. Той обаче не можа да обясни точно в качеството си на какъв общинският съветник Георги Пеев е влязъл с негов в кабинета му в първите минути в деня на встъпването му в длъжност като областен управител и какво е правил в кабинета му. От снимки във Фейсбук се вижда, че Пеев върви редом до инж.Ангелов при влизането му в сградата на администрацията. Появи се и снимка от кабинета на областния управител, приблизително час след встъпването му в длъжност, на която се вижда календар с лика на Бойко Борисов и автограф от него на бюрото в кабинета на областния. Под този пост Пеев прави свойски коментари.

    Областната управа е отворена за всички, заяви по този повод инж.Минко Ангелов.

    Дали обаче всеки гражданин може да влезе в кабинета на областния управител и да своеволничи в него-въпросът е риторичен.

    Красимира Славова
     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (17)

    • 1
      Де
      Деско
      49 -21
      18:47, 2 юни 2021
      Майко, каква трагедия!!! Този си бил подал молбата за зам. областен управител...... Минко, не знае Пеев защо бил с него в първия му работен ден. (аз да ти кажа Минко,за да ти казва какво да правиш) От 40 мин интервю 15 мин. Минко повтаря НАЛИ НАЛИ НАЛИ. Сега разбираме, че са забравили зарята за деня на Ботев и няма да има такава. Не знае,какво да правили решавали на ОКЩ. Чакал РЗИ да му каже....... Ооооооо не мога повече...... От къде се взеха тези? От някъв психо диспансер ли? Предавам си тези ако трябваше да бъде областен управител пред 2020 със Ковид в разгара си и още куп кризи е областта. Тези са за лунапарк. Няма такава излагация и една след друга от тъпа по- тъпа лъжа
      • Ти
        Титин
        15 0
        10:24, 3 юни 2021
        Аз се чудех защо Гогата спрял тоя голям джип така като шмергел, па той бързал за областна. Ся тая статуя на завистта ще я въртят ли към кметството.
    • 2
      Ми
      Минко
      37 -12
      19:13, 2 юни 2021
      Трагедия! Майка плаче! Пълна некадърност! Срам и позор на всяка реплика на Минко Ангелов, да има дуплика от страна на журналистите, за да го поправят /защото той не знае/. Да не говорим за деня на Ботев, още по-голям срам! Но той от къде да знае???!!!! И това ако е Областен управител???? На цялата картина липсваше само шута Георги Пеев!
    • 3
      Пе
      Пеев
      31 -10
      19:51, 2 юни 2021
      Узунов, абе голяма Мишка си, съветник си бил Палячо си,
      Бащата ти много е крал и е крадец и това не е повод за гордост !
      Не ставаш за нищо,
    • 4
      Ми
      Минко-Калинко
      35 -8
      19:53, 2 юни 2021
      Какво правил Георги Пеев там? На всички е ясно, че му дърпа конците какво да прави други. А тоя мънкач даже не знае и колко се излага - нъли, нъли, нъли....
    • 5
      Хр
      Христо
      32 -9
      21:14, 2 юни 2021
      хасковлиии...честито ви нова комунистическа власт...е ся за видите как беше по комунистическо...
    • 6
      Га
      Галими
      30 -7
      21:17, 2 юни 2021
      Пълна трагедия, Минко и Венци - некадърници
    • 7
      :)
      :)/
      18 -23
      23:10, 2 юни 2021
      колеги , не забравяйте че това са все пак временно... Виж коментара
    • 8
      Тъ
      Тъпа харманлийска фитка
      8 -12
      05:49, 3 юни 2021
      Я пак за си дойда ва хора, вие глейте само Виж коментара
    • 9
      13
      13579
      10 -5
      06:47, 3 юни 2021
      Мартин Узунов - сестра му Антония Узунова нали беше зам. министър на енергетиката.
      • Ри
        Рико
        3 0
        08:50, 3 юни 2021
        Кога?
    • 10
      ..
      .......................
      11 -4
      09:25, 3 юни 2021
      аз искам да попитам какво се случи с протежето на кака Стефка , Доротейка силиконката, още ли ще я държите на държавна служба......
    • 11
      По
      Позор
      16 -5
      09:43, 3 юни 2021
      Бългрския народ има нужда от време на време да си припомня какво беше по комунизма! Затова ей тия сега на тия ще им слушате и гледате тъпотиите. Как можахте пак да допуснете комунисти да дойдат на власт! Явно малко са ви крали! Още имате какво да им дадете!
      • Мъ
        Мъка
        4 -9
        12:15, 3 юни 2021
        Жалкото е че не се усещат. Радев иска да построи в... Виж коментара
    • 12
      Ха
      Хасково
      5 -10
      12:34, 3 юни 2021
      Хасково.нет може ли толкова злоба и тенденциозност... Виж коментара
    • 13
      Дж
      Джачинто Факети
      4 -1
      14:40, 3 юни 2021
      Някакъв олигофрен реве , че комунистите се връщали на власт. Абе АМЖИКоолу, те никога никога не са си отивали от власт бе малоумнико. Всички , които разбраха , че ПАРТИЙЦИТЕ, никога няма да се откъснат от властта / не комунистите, комунистите ги избиха веднага след 09.09.44 година защото пречеха на мекерета да крадат/, всички с акъла си напуснаха тази скапана държава. Трябва да си от онези 90% дебили за да не разбереш , че БСП и ГЕРБ, които са от едно и също отровно котило, са двете страни на една и съща монета. НЯМА СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА. Не чакайте някаква промяна. Едни червени хайдуци , ще заменят техните братя и братовчеди, другите червени хайдуци - това е истината. Всичко друго е "пунта мара" за дебилите дето реват --- за или против --новата или старата--- власт. Както казват комшиите от югоизток "ОНА ГЮРЕ".
    • 14
      Ло
      Локо Пд
      0 -1
      13:10, 6 юни 2021
      Комунетата никога не могат да спечелят с честни и редовни избори и затова ги назначават без избори да мамят, лъжат и извършат манипулация на изборите. Ако ги оставим да се разхаитват пак ще опитат да фалират и потопят България.
    Последни новини