От х:

Днес в x:

Израел подсилва значително силите за сигурност в градовете със смесено население

Израелският министър на отбраната Бени Ганц разпореди днес да бъдат значително подсилени силите за сигурност в градовете със смесено население, където съжителстват евреи и араби, с цел овладяване на насилието, избухнало през последните няколко дни, предаде Франс прес.

"Намираме се в извънредна ситуация . . . и сега е необходимо да се подсилят значително силите на терен", посочи Ганц в изявление. Той обяви привличането за целта на десет роти на граничната охрана, които обичайно са разположени на окупирания Западен бряг.

Китай изрази днес "дълбоката си загриженост" по повод на ескалацията на конфликта между Израел и въоръжените ислямистки групировки в ивицата Газа и призова ООН на потвърди подкрепата си за решението на конфликта с две държави.

Китай, който този месец е ротационен председател на Съвета за сигурност на ООН, съобщи, че е изготвена съвместна декларация, призоваваща за прекратяване на насилието.

Някои страни обаче "възпрепятстват" приемането на текста, заяви пред журналисти говорителката на китайското министерство на външните работи Хуа Чунин, без да уточни кои са те.

На две заседания на Съвета за сигурност на ООН тази седмица САЩ се противопоставиха на приемането на обща декларация по въпроса, като се аргументираха, че това би било контрапродуктивно на този етап, казаха дипломати.

"Китай изразява дълбоката си загриженост от развитието на ситуацията между Израел и палестинците", каза Хуа и призова ООН да "вземе мерки" за прекратяване на насилието.

Поредното извънредно заседание на Съвета за сигурност за ескалацията на насилието между Израел и палестински групировки е насрочено за утре.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини