От х:

Днес в x:

38 °C

Удължиха затворения участък по „Съединение“ заради ремонта по водопровода, яки задръствания по обед

Изображение 1 от 2

  Удължиха затварянето на отсечката, по която се извършва подмяна на водопровода по бул. „Съединение“. Ремонтът тече вече месец и първоначално беше блокиран участък от около 200 метра по булеварда, след кръстовището със ул. „Стефан Стамболов“, до сградата на Областното пътно управление. Сега затвореният терен обхваща и самото кръстовище до автогарата в дясната му част. Има направена организация за движението наляво към Математическата гимназия.

  Това обаче доведе до много задръствания по обходните маршрути днес по обед. По трасето край реката при театъра и съда се образуваха сериозни тапи.

  Тепърва предстои ремонтите да обхванат и участъка по бул. „Съединение“ до читалище „Заря“.

  Това трасе е сред най- невралгичните в града, където вътрешната водопроводна мрежа е много компрометирана. След подмяната на водопровода, ще бъде и преасфалтирано и сега затвореният участък ще бъде пуснат за движение.

  Първоначално обявеният срок за извършване на ремонта, заедно с полагането на асфалта, в участъка по  бул."Съединение", е 60 работни дни.

  Ремонтът е част от подмяната на водопроводната мрежа в града, където стават най-често аварии.

  Финансирането от 740 000 лв. е от Министерството на регионалното развитие.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Во
   Водач на МПС
   34 -5
   14:30, 10 май 2021
   Защо ЛЕЖАХА през почивните дни ?????
   Защо ЛЕЖАХА през уйкенда ?????
   Тогава нямаше толкова движение и можеше да се свърши МНОГО работа ????
   Сигурно задоволените им шефове да не им плащат допълнително!
   !!! Не се наядоха !!!
   • Дано не е някоя от мойте нов внос карани до магазина и обратно на по 160к . Макар че съм премахнал термостата и катализатора няма гаранция че няма да загрее ! Само за едно гарантирам - измамил съм ви.
   • Ст
    Станчо тъпото пишман киметь
    10 -4
    16:21, 10 май 2021
    Трябва да ви е гадно
    Гарантирано от ГЕРБ !
  • 2
   Ра
   Работят
   14 -2
   14:30, 10 май 2021
   ли събота и неделя?
  • 3
   Т.
   т.ъ.п.и г.ъ.з.о.в.е
   19 -6
   14:42, 10 май 2021
   Тези ремонти се правят през отпускарските месеци - юли и август. Работи се денонощно и събота и неделя, защото времето го позволява . Ама де тоя акъл в УМНИТЕ гербераски глави. Той акъла ако е нещо друго твърдо да му го навреш насила ама той акъл братче в тъпа глава акъл не влиза.
   • Ба
    Бай Пешо
    14 -4
    15:02, 10 май 2021
    По принцип си прав , НО!!!
    Тия ремонти се правят , когато има пари. Заявката за капиталов ремонт на този участък ( и не само на този , разбира се) е над 10 години. Сега отпуснаха пари и веднага беше започнат. Представяш ли си от ГОРЕ дават парите и нашите казват " нека сега да си стоят в банката , пък юли ще започваме" .Просто на следващия ден ще заминат към друга "по-наша" Община.
    Никой не отрича , че докато трае ремонта ще е криво , ама това е. И на Кърджалийска беше така.
   • Ге
    Герберастите
    9 -4
    15:50, 10 май 2021
    За снимки на самолети имат пари, а за одраните граждани нямат!
  • 4
   За
   Затворете и оберете
   12 -3
   15:48, 10 май 2021
   То бива алчност и крадене, но поне да не е свързано с бездарно туткане, като това на "ремонитиращият се" до сега участък. Седмици няма никаква активност, освен чесане по главите, но как да оправдаеш, колко голяма работа си свършил ако е за два дни, а сигурно и цената е за месеци работа.
  • 5
   До
   до бай Пешо
   10 -2
   16:31, 10 май 2021
   Прав си бай Пешо, не можеш да избираш кога да правиш ремонта- ясно когато ти дадат парите. Като в оная приказка за булката , не може да избира кога да я оправят - когато му стане на младоженеца. Само , че когато ти дадат парите недей смята --- "колко да откраднеш , откъде да спестиш, от материали, от труд, от осигуровки и тъй нататък недей да мислиш -- откъде колко да откраднеш та да има и за рушвет и за печалба" --- ами се хващай за работа и бачкай денонощно щото колкото повече се туткаш толкова повече ще те псуват гражданите и тебе и цялата ти рода.
  Последни новини