От х:

Днес в x:

19 °C

Провери какво казва за теб любимият ти цвят

Чудили ли сте се някога защо някои хора се обличат винаги в ярки цветове и нерядко им казват „папагали“, докато други винаги са в строги тъмни нюанси и са определяни като „скучни“?

Цветовете, които предпочитаме и които избираме да носим всеки ден, носят информация за околните.

Например, ако обичате червеното и се обличате в този цвят, това може да означава, че сте доминантна личност.

Но има страшно много цветове и те могат да окажат влияние върху вашето настроение и поведение, а освен това оставят различни впечатления в околните, пише сайтът Bright Side.

Зелено

Свързваме зеленото с парите и зеленчуците, но учените казват, че хората, предпочитащи този цвят, обичат да са на открито и имат желание да чувстват сигурност. Зеленото се свързва с успеха, има и успокояващ ефект.

Оранжево

Ако харесвате оранжевото и го носите често, то вие вероятно сте много енергични. Много мощен цвят, който се свързва с жизнена социална среда. Оранжевото носи вълнение и енергия.

Розово

Розовото се свързва със смекчаване на агресията. Известно е също, че този цвят е регулатор на доброто настроение. Основните асоциации, които създава розовото, са любов, чувствителност, щедрост и доброта. Също така този цвят може да събуди желание да защитите човек, който го харесва.

Лилаво

Лилавото се свързва с царственост и кралски церемонии. Освен това оставя впечатление за магия и фантазия. Лилавото стимулира креативността и омиротворява, но същевременно се свързва с чувствителните и емоционални личности.

Синьо

Човекът, който харесва синьото може да бъде идеалист, надежден, автономен и внимателен при творческа работа. Те са склонни да обръщат внимание на детайлите, стават перфекционисти и имат безупречни маниери. Често ги избират за позиции с висока степен на стрес.

Черно

Това е цветът на границите и авторитета. Той носи усещане за елегантност, официалност и мистериозност. Черното отразява известна практичност и реализъм в света. Човек, който харесва черното, може да бъде свързан с някой, който жадува за контрол и независимост.

Червено

Да, червеният цвят може да донесе асоциации с агресия и господство. Изследователите са установили, че атлетите, които носят този цвят, са с 5% по-голяма вероятност да спечелят. Проучванията сочат, че този цвят привлича мъжете. Има асоциация с любов и страст. Така че, ако искате да бъдете забелязани, носете червено.

Бяло

Човек, който харесва бялото, иска чувство на удовлетворение. Тези хора са склонни да бъдат организирани, логични и ориентирани към детайлите в работата. Цветът може да бъде свързан с независимост при създаването различни неща. Също така, може да предизвика усещане за чистота и простота.

Жълто

Който обича жълтото е личност обичаща и приключенията. Жълтото означава свобода. Цветът се асоциира с чувство за хумор, спонтанност, оптимизъм и страст. Тези хора са склонни да бъдат креативни, но импулсивни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 09.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
По-често се вслушвайте във вътрешния си глас, той е извор на истини и съвети от извора. Ще общувате добронамерено с конкурентите си, с което ще ги спечелите за обща задача. Реагирайки адекватно на създадената ситуация, ще подобрявате имиджа и финансите си. Реализирана мечта.
09 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
За да дадете всичко от себе си заложете на емоционалните си възприятия. Няма да се лутате в търсене на подходящото решение, но повече предпазливост не ще ви бъде излишна. Близките ще ви стимулират.
09 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Делова задача ще ви накара да ускорите работата си по нея. В сътрудничество с колеги и партньори ще я приключите в срок, без излишни вълнения. Новости от интимен характер ще ви подтикнат към повече обвързване с партньора. Вести от чужбина ще ви подтикнат към вземане по-бързи решения.
09 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Служебните въпроси не търпят отлагане, част от времето ви ще е запълнено с тях. Помислите за организацията и реда на работното място, сътрудниците ви/ако имате такива/ също ще се включат в мероприятията. Не пренебрегвайте добрата си форма, има какво да направите, за да се поддържате в нужната ви кондиция.
09 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приоритетите на повечето от вас днес са свързани с въпроси, касаещи човека до вас. Стремите се към разбирателство и се опитвате да елиминирате нещата, които ви пречат да го постигнете. Ваш близък ще ви помоли за услуга, с която можете да му бъдете особено полезни. Не отказвайте предложение за вечерта, ще успеете да се отпуснете и да прекарате наистина приятно.
09 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е в общуването си днес да срещнете несъгласие по въпроси, които считате за вече решени и това отново да ви върне назад. Отнесете се с повече внимание към чувствата и вълненията на околните и тогава нещата ви ще потръгнат. Често болката ни помага да осъзнаем истини, които подминаваме, без да осмислим.
09 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Късметът ви днес ще работи и скоро ще се похвалите с осъществени намерения. Умело ще се възползвате от нечие несправяне с работата и ще блеснете със способностите си. Някои ще получат предложение за нова или допълнителна заетост. Промените, към които се стремите ще наложат повишаване на образоваността ви.
09 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отхвърляте задачите си. Финансовите ви възможности ще пораснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
09 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стрелец Финансови успехи ще ви зарадват. Не е това, от което имате нужда, но на този етап - добре. Ако ви се налага да пътувате, много внимавайте като шофирате. Вечерта се поглезете заедно с любимия човек, като си подарите взаимно нещо вълнуващо.
09 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
09 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес много неща ще ви носят добро настроение и създават усещане за сигурност. Сред тях на първо място са близките ви хора, наградете ги с приветливото си поведение и добра дума. При други се очертават постигнати споразумения и финансови придобивки. Ще можете да си позволите и нещо повече за себе си.
09 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Градивното ви отношение към трудовите ви ангажименти ще ви изведе до финансов успех. Гостоприемни сте и това ще ви натовари с повече грижи. Ще се опитат да ви въвлекат в чужди проблеми. Независимо от желанието да сте полезни се дистанцирайте за момента. Решимостта ви ще ви бъде от полза.
09 май 2021
Последни новини