От х:

Днес в x:

21 °C

95 на работа за половин година в Хасково по Регионалната програма за заетост

95 души ще бъдат назначени на работа за половин година по Регионалната програма за заетост на област Хасково за 2021 година.

Решението е взето от Комисията по заетост към Областния съвет за развитие.

Работните места ще бъдат подсигурени с 382 716 лева. Средствата за област Хасково, осигурени от държавния бюджет, са в размер на 375 916 лв. 6 800 лв., останалото е съфинансиране от кметствата по общини и Областна администрация.

Програмата стартира на първи юни и ще приключи на 30 октомври. В този период 62-ма души ще бъдат назначени на пълен работен ден, а 33-ма ще са с работно време между 4 и 6 часа.

Областна администрация Хасково ще назначи 8 души на пълен работен ден. В община Хасково ще започнат работа 8 души на пълно работно време, а в община Димитровград ще бъдат наети – 10 души на непълен работен ден.

Петима ще започнат работа към община Харманли на пълен работен ден и 2-ма на непълен.

Кметството в Свиленград ще назначи 6-ма души на пълен работен ден, един работник са заявили оттам на непълен работен ден.

Към община Тополовград за половин година ще работят 5-ма души на пълен работен ден и 3-ма на непълен работен ден, а в Любимец – 6 души на пълен работен ден. Община Симеоновград ще назначи 7 нови работници на цял работен ден, а Община Минерални бани- 5-ма. В Ивайловград работа от първи юни започват 8 души на пълен работен ден, в община Стамболово-трима на пълен и петима на непълен работен ден. Община Маджарово ще осигури 1 човек на пълен работен ден и 12 души на непълен работен ден.

Работните места са разпределени спрямо нуждите на администрациите – общ работник, работник поддръжка на имоти държавна и общинска собственост, работник - озеленяване и поддръжка на зелени площи, паркове, градини, работник – поддръжка и почистване на пътища, технически сътрудник и шофьор.

В програмата ще бъдат включени безработни младежи до 29 години и такива, които нито се обучават, нито са заети. Ще бъдат наети и безработни над 50-годишна възраст, хора без работа, които са с нетърсена на пазара на труда професионална квалификация, а също и безработни с ниско образование и хора с увреждания, продължително безработни лица.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Има ли такава длъжност ?
 • 2
  Па
  Паржу
  3 0
  21:39, 21 апр 2021
  Ако си до 29 годишен или над 50 и имаш диплома за космонавт ще те назначат за 6 месеца озеленител в Тополовград, защото си с нетърсена в момента на пазара професионална квалификация. Гениално та дрънка.

Хороскоп за 18.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да ви липсва самочувствие и то ще се отразява на работата ви днес. Затрудненията ще ги преодолявате по-леко и ще продължавате да търсите предизвикателства, достойни за вниманието ви. Нещата ви ще са наред и ще вървите спокойни напред. Интересуваща ви личност ще отговори на вниманието ви и ще узнаете намеренията й.
18 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Без колебание ще пресечете нечии опити да ви отклонят от намеренията ви днес. Вложили сте достатъчно енергия и няма да допуснете работата ви да пропадне. Мотивирани сте да приключите навреме започнатото, още повече, че очакванията ви са големи. В личен план ви очаква събитие с добър изход за вас.
18 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
От днешния ден може да зависи и успеха на по-нататъшната ви работа. Нужен ви е повече реализъм и трезва преценка за нещата. Тогава едва ли ще срещнете трудности при решаването на проблемите. Можете да се доверите на човек от обкръжението си. Това ще ви свали част от напрежението, което ви се събира напоследък.
18 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съобразявайки се с развитието на събитията и своето място в тях, ще вземате решенията си в движение. Не по-малко внимание ще отделяте и на проблемите на околните. Подкрепата ви ще се цени, получавайки в замяна уважение и подобаващ реванш. Занимаващите се с право, бизнес, енергетика ще имат своите силни изяви.
18 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще запазите отговорното си отношение към преките си задължения, но няма да криете и търсенията си. Внимателно ще проучвате новите възможности и ще пристъпвате към реализацията им с премерен риск. Ще привлечете към себе си нови хора, запознавайки ги с намеренията си и в съдружие с някои от тях ще реализирате плановете си.
18 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Не се отчайвайте ако делата ви не вървят по план. Имате време да осмислите всичко и да прецените местата, където бъркате. Посъветвайте се с вашите близки хора, те могат да ви дадат ценни напътствия и неоценима подкрепа.
18 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Постарайте се днес да не се нагърбите наведнъж с всичко, което трябва да свършите, защото едва ли ще успеете да постигнете плановете си. Действайте постепенно, като споделяте работата си с хората около вас. Ще се учудите на готовността, с която ще се отзоват околните. Бъдете предпазливи в личните ви взаимоотношения, възможни са спорове.
18 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявявате настойчивост днес когато ви се налага да се справяте с даден проблем. Откривате най-доброто решение, за което и хората около вас ще ви бъдат благодарни. В личен план на някои от вас предстои взимането на нелеко решение. Вслушайте се в съветите на околните, но не допускайте те да ви влияят твърде много когато става дума за вашия личен живот.
18 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С много от действията си ще благоприятствате финансовото си, психическо и духовно равновесие. Прагматичните Стрелци ще помислят и за подходящи инвестиции, но се пазете от авантюри. Служебно пътуване ще ви обогати с нови впечатления и ще повиши възможностите пред вас за професионално развитие.
18 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успявате без проблеми да се справите с голяма част от задачите, които сте планирали. Малко неща ще са в състояние да ви попречат да направите онова, което сте решили. Такива днес едва ли ще срещнете. В личен план се надявате на повече, отколкото реално в момента можете да получите.
18 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Време е да се действа, ако се оставите в плен на колебанията, ще се изгубите. Ще ви се даде избор, от вас зависи да го направите най-добрия. Ще спечелите нечие доверие и ще убедите някого в предимствата на доводите си. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
18 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Финансовите притеснения, които присъстваха в живота ви са на път да отшумят. Материални придобивки, погасяване на задължения и други. Изразен късмет и любовни сполуки. Постиженията в професионалната сфера също ще ви носят удовлетворение. Предстоящо пътуване ще ви постави в трескава подготовка.
18 май 2021
Последни новини