От х:

Днес в x:

12 °C

Ето как са разпределени парите за спортни клубове и сдружения

Изображение 1 от 2

  Общо 145 000 лв. ще получат спортните клубове и сдружения с нестопанска цел от хазната на община Първомай.

  Тази година беше разработена система с критерии, по която кандидатстващите отбори и сдружения бяха оценени, а според получените точки бяха разпределени и средствата. Отново най-голямата сума е отделена за футбола в общината. ФК „Борислав“ получава 66000 лв., а по-малките отбори получават суми между 4000 и 8000 лв.

  Според представената справка отборът на кв. Любеново получава 8000 лв., „Марица“ – Градина и „Сокол“ – Буково  по 4000 лв., „Ботев“ – Дебър – 5000 лв. Играещите в тези отбори са мъже, непрофесионалисти, които участват в шампионати на ниско ниво и би трябвало да го правят за собствено удоволствие. Средствата в никакъв случай не са много – те покриват основни разходи по транспорт и заплащане на такси за участие. Но на фона на тези суми, детският отбор СНЦ „Футболен клуб Първомай 2020“, който би трябвало да създава състезатели и също има разходи по транспорт и плащане на такси, получава още „по-мижавите“ 1500 лв. Оказва се, че сдружението е регистрирано едва през май 2020 година и не изпълнява важен критерий – да е съществувало повече от 1 година. Въпреки това, по настояване на председателя на Комисията по младежта и спорта Илия Ганчев, клубът получава тези минимални средства.

  Отборът се издържа и ще  продължава да се издържа с помощта на родителите на децата. Последната инвестиция, която те направиха беше да поставят лампи на тренировъчния стадион.

  Странно изглежда и фактът, че в Първомай има 2 клуба, които се занимават с водомоторни спортове. Общият брой на членовете им е по-малко от пръстите на двете ни ръце. Единият дори носи парадоксално името „Морски“. Двата клуба получават общо 3500 лв., които знаем, че са крайно недостатъчни за този вид спортове. Друг е въпросът, че това е скъпо хоби и едва ли някъде по света се издържа с парите на данъкоплатците.

  Бадминтонистите получават 26 000 лева, а клубът по киокушин карате „Шампион“– 11 000 лв.

  За Сдружението на туристите „Траки“ са предвидени 5000 лв.

  Толкова получава и СНЦ „Подай лапа“ за спасителния си център за кучета. Членовете му успяха да убедят Общинския съвет, че ще се погрижат за скитащите кучета, получиха подкрепата на обществото и сега очакванията към тях са да спомогнат за намаляване на популацията на уличните кучета.

  По 2000 лева получават танцовите клубове „Евридика“, „Тракийка“ и „Марица“. Всеки от клубовете може да се похвали както с масовост, така и с занимания с ученици и дори детски състави – два от важните критерии за отпускане на средства.

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Хороскоп за 14.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
  14 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
  14 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
  14 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
  14 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
  14 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
  14 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
  14 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
  14 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
  14 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
  14 май 2021
  Последни новини