От х:

Днес в x:

От ОССЕ обявиха официално наблюдателите на изборите

От Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) съобщават официално, че около 45 парламентаристи и служители от 12 държави ще наблюдават изборите на 4 април. Разположени в София и други региони, наблюдателите на Парламентарната асамблея на ОССЕ ще работят в тясно сътрудничество с колегите от Службата за демократични институции и права на човека на ОССЕ и Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

"Тези избори са важна възможност за българския народ да изрази гласа си", казва Артур Герасимов, член на парламентарната асамблея на ОССЕ от Украйна. "Като наблюдатели се надяваме да видим честен и демократичен процес, който позволява на всички да се състезават на равни условия и резултатите да са точно отражение на волята на хората".

Оглавяващият представителите на ОССЕ Паскал Ализард от Франция коментира, че организацията ще следва обичайните си процедури за наблюдение в деня на изборите, като взима всички необходими предпазни мерки, за да защити здравето на наблюдателите, избирателите и длъжностните лица на изборите.

Мисията, която е поканена от българското министерство на външните работи, оценява изборите спрямо демократичните ангажименти, съдържащи се в Копенхагенския документ на ОССЕ от 1990 г., с които България се е съгласила. На 5 април, в деня след изборите, наблюдателите ще дадат своята оценка на тези избори на пресконференция в София, която ще се излъчва на живо на уебсайта на ПА на ОССЕ.

Парламентарната асамблея на ОССЕ изпрати наблюдатели в България за два предишни избора - през 1997 г. и 2013 г.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    Наблюдател
    3 0
    12:37, 30 мар 2021
    Бойко Борисов не дойде на власт, нито задържа властта си с избори. Този човек и кликата му са възможни, заради овладяна и методично прилагана технология за тотално фалшифициране на избори. Според българския закон това е престъпление, което означава, че властта у нас се реализира и задържа чрез извършване на престъпление. Осмислете го добре. Американските господари си затварят очите какво става у нас, защото Бойко им е удобен и играе по свирката им.
Последни новини