От х:

Днес в x:

Борис Джонсън: Капитализмът и алчността донесоха на Великобритания успех при ваксинирането

Капитализмът и алчността донесоха на Великобритания успех при ваксинирането на населението, е казал британският премиер Борис Джонсън пред депутати на закрита среща, на която похвалил фармацевтичните компании за разработването на ваксини за рекордно кратко време, предаде Ройтерс.

Коментарът на Джонсън, за който съобщи в. "Сън", е бил направен от него на видеоконферентно заседание. Той може да разпали спора с Европейския съюз, който обмисля забрана върху износа на ваксини за Великобритания, отбелязва Ройтерс.

Причината да имаме успех с ваксината е в капитализма, в алчността на приятелите ми, е цитиран да казва британският премиер от "Сън" в разговора с консервативни депутати, за да ги сплоти да подкрепят ограниченията заради коронавируса.

Изданието съобщи, че по-късно министър-председателят добавил: "Всъщност, съжалявам, че го казах". Той на няколко пъти поискал от присъстващите депутати "да забравят, че съм го казал".

От канцеларията на британския премиер са отказали коментар за Ройтерс.

В отговор на журналистически въпрос, вътрешната министърка Прити Пател каза, че не е участвала във видеоконферентното заседание. Тя посочи, че Джонсън признава големия успех, който има Великобритания по отношение на ваксините, не само в разпределението, но и що се отнася до способността си като държава да разработи ваксина и "ролята, която фармацевтичните компании, науката и технологията изиграха за това".

Великобритания постепенно отслабва ограниченията съгласно план, базиран на националната ваксинационна кампания, в рамките на която повече от 28 милиона души получиха първа доза ваксина.
Вчера представител на ЕС каза, че съюзът ще се сдобие с повече правомощия за потенциално блокиране на износа на ваксини срещу Ковид-19 за Великобритания и други райони с много по-високи темпове на ваксиниране.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    3,
    3,14
    7 -1
    11:32, 24 мар 2021
    "Господи,какви нищожества управляват България и света"!От ден на ден-по-страшно става!
  • 2
    Ва
    ваксърите да четат
    6 0
    12:08, 24 мар 2021
    Винаги става въпрос за пари. Поздравлебия за хасково.нет.другите медии мълчат
  • 3
    Ни
    Николов
    3 0
    14:02, 24 мар 2021
    Фашизмът, от последно убежище на капитализма, вече е онзи нужен преходен инструмент на свръх-богатите , чрез който да върнат света с две ери назад – в робовладелството.
    Робовладелството, което е обществено-икономическа система за просто възпроизводство на средства за потребление и на средства за производство, и по този начин няма да застрашава тяхната зелена планета.
    А СВРЪХ БОГАТИТЕ ОСВЕН ЧЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ЗАГУБЯТ СВОЯТА ВЛАСТ И БОГАТСТВА, РАЗПОЛАГАТ С МОЩНИ АНАЛИТИЧНИ ЦЕНТРОВЕ. Вече са стигнали до извода, че за да си запазят властта и богатствата им е нужна изпитана във времето хилядолетна обществено-икономическа система. Такава система е робовладелската система. Друга по-стабилна във времето от нея е само родово-общинната система на просто възпроизводство, на милион години, но при нея ще си загубят властта и богатствата, които по един или друг начин – законен или незаконен – се явяват присвоени от общото богатство на човечеството.
    Каква е ТЯХНАТА роля? – Ролята на РОБОВЛАДЕЛЦИ И ФАРАОНИ.
    Каква е нашата роля за бъдещите РОБОВЛАДЕЛЦИ? – РОЛЯТА НА УМРЕЛИ (94% от 8 милиарда) И НА 500 милиона ваксинирани и послушни за ТЯХНОТО ОБСЛУЖВАНЕ И ЗА ОБСЛУЖВАНЕ НА ТЕХНИТЕ ДЕЦА, ВНУЦИ, ПРАВНИЦИ.
  • 4
    Ве
    вече дори не се крият
    2 0
    15:40, 24 мар 2021
    Говорят открито това което правят и въпреки всичко това за повечето промити мозъци е конспирация
Последни новини