От х:

Днес в x:

Кандидати за народни представителни от БСП за България в 29-и МИР, област Хасково се срещнаха с жители от Маджарово и Тополовград

    В община Маджарово бяха поставени най-наболелите въпроси в населеното място. Най-голямата тревога на местното население е достъпът до специализирана медицинска грижа, както и липсата на аптека в цялата община. 

    „Водени от грижата за хората се срещнахме с жителите на общината с най-голям процент застаряващо население. Освен, че са напълно изоставени от управляващите, инфраструктурата е в окаяно състояние. Липсва каквато и да е правна защита, а сектор „Земеделие“ е напълно занемарен.“ – това споделиха пред кандидатите за народни представители от БСП за България в 29-и МИР местните жители. Те посочиха, че пред населеното място има безспорни перспективи за развитие, като приоритет  е стимулирането на био-земеделие, пчеларство и животновъдство. 

    „Нашата цел е да стимулираме земеделското производство, осигуряващо трудова заетост и допълнителен доход на населението. Едновременно с това да насърчаваме развитието на младите хора, чрез данъчни облекчения и поощряване на предприемачеството. Живописната местност, разположена по устието на река Арда дава възможност за развитие на исторически, селски и еко-туризъм.“ – думите на кандидатите за  народни представители пред жителите на населеното място внесоха успокоение и надежда за промяна.  

    По отношение на националните приоритети за развитие на България, кандидатите за народни представители очертаха рамката на политика за спиране на подмяната на родната история в образованието. 

    В общината–домакин на ежегодно провеждания  възпоменателен събор с панихида в памет на загиналите през 1913 г. край Маджарово тракийски бежанци бе обсъден и „Тркаийския въпрос“ в аспекта на  обезщетения за тракийските бежанци. Другите акценти в разговора бяха здравеопазването и високите цени на лекарствата, ниските пенсии, липса на работни места с оглед факта, че най-голям работодател е общината, както и липсата на спортни съоръжения и устойчиви политики в областта на спорта. Факт, подчертан от олимпийския шампион и почетен гражданин на Хасково Димо Костов – кандидат за народен представител от БСП за България в 29-и МИР.

    По-късно в същия ден кандидатите за народни представители се отправиха към Тополовград, единствената община, която не се управлява от ГЕРБ. По думите на местните жители това е и  част от причините тя да е изолирана от финансиране от страна на правителството. 

    11-годишното забавяне на рехабилитацията на пътя между Тополовград и Стара Загора, и въпреки обещаното от управляващите и осигуреното финансиране, към днешна дата остава само добро пожелание, също бе една от актуалните теми за жителите на Тополовград, поставена пред кандидатите за народни представители от БСП за България в 29-и МИР, област Хасково.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини