От х:

Днес в x:

20 °C

"Слънчоглед" е първата трансгранична регионална туристическа марка

Регионална туристическа марка „Слънчоглед“ е знак за качество и устойчивост, който се присъжда на туристически и търговски обекти, които съхраняват и популяризират културата и традиционните производства от Хасковско и съседните крайгранични области на Турция. 

Системата за доброволна сертификация е разработена в рамките на проект CB005.2.23.070 “Регионална туристическа марка за устойчив туризъм”, финансиран по програма INTERREG-IPA CBC Bulgaria-Turkey 2014-2020, в който партньори са Сдружение „Енвизимо Свят” гр. Хасково и Търговско - промишлена палата гр. Кешан.

Целта на Регионалната марка е да обедини хотели, къщи за гости, заведения, търговци, занаятчии и производители, а също така и и туристически обекти, които носят колорита региона и предпочитат партньорствата с местни производители и доставчици на услуги. Сертификатът „Слънчоглед“ е възможност за популяризиране на богатите туристически ресурси на региона, местните традиции и кулинарните особености. Критериите и процедурата за сертифициране са разработени от експерти в сферата на туризма и производството на храни от България и Турция.

„Слънчоглед“ е първата регионална трансгранична марка, разработвана у нас. Тя ще предоставя на маркираните обекти и сериозно пазарно предимство, т.к. системата от критерии за сертифициране включва и пакет изисквания към прилаганите мерки за безопасност, в контекста на пандемията COVID-19.

Предстои да бъдат проведени поредица от информационни събития, на които представителите на туристическия бизнес от Хасковска област и регионите на Кешан, Енез и Ипсала, обхванати от проекта в Република Турция, ще бъдат запознати подробно с изискванията, на които трябва да отговарят сертифицираните обекти, предимствата и процедурата, по която се присъжда регионалната  марка. В рамките на проекта пилотно ще бъдат сертифицирани 20 обекта от общините в област Хасково.

_____________________________________________________________________________________

Проект CB005.2.23.070 “Регионална туристическа марка за устойчив туризъм” е съфинансиран от Европейския съюз чрез програмата за ТГС ИНТЕРРЕГ-ИПП България-Турция 2014-2020.

Тази публикация е напревена с подкрепата на Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България- Турция 2014-2020, CCI № 2014TC16I5CB005. Съдържанието на тази публикация е отговорност единствено на Сдружение „Енвизимо Свят” и по никакъв начин не трябва да се възприема като израз на становището на Европейския съюз, на Управляващия орган и Националния орган на Програмата.

Хороскоп за 18.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Правите неща заслужаващи уважение и с тях печелите симпатиите на хората около вас. Не преследвайте користни цели, не бъдете високомерни към другите, нито пък използвайте познанствата си с цел облага. Само така ще запазите личното си достойнство, а и ще заслужите истински приятели.
18 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден за вас се характеризира с инициативност и добро настроение. С каквото и да се захванете, вършите всичко по най-добрия начин и то така че да удовлетворява изискванията и на най-взискателните хора около вас. Възможно е да ви се наложи да отложите нещо, планирано за днес, което ще ви създаде повече работа впоследствие.
18 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от вас ще споделят времето си със семейството и приятелите, в стремежа си да направят деня по-приятен за всички ви. Изразявайки подкрепата си към тях, ще ви стигнат силите да се справите и със своите си задачи. С воля и труд ще преодолеете ограниченията, които ви пречат и ще продължите напред, мотивирани и можещи. Няма да ви липсват внимание и любов.
18 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се поддавайте на натиска на околните. Това едва ли е толкова трудно, колкото изглежда. Вършете работата си безупречно и се съобразявайте с плановете си. Предвид темперамента ви за мнозина от вас това може да се окаже трудно, но днес си заслужава. Ще бъдете доволни от себе си и ще имате стимул да зарадвате вашите близки и приятели.
18 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Следвайки програмата си, ще спазите сроковете и ще представите готов крайния резултат от усилията си. Дамите ще се радват на засилен интерес към тях, което ще бъде допълнителен стимул за работата им. С нечия помощ ще намерите по-пряк път за постигане на целите си и делата ви ще се ускорят.
18 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ако дълго се колебаете как да постъпите по конкретен въпрос може и да изпуснете сроковете и така да затворите вратите пред себе си. Дайте си ясна сметка какво точно искате да постигнете и действайте, след като сте набелязали конкретните стъпки. Потиснете притесненията си, те са неоснователни.
18 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Излъчвате ведрина и сърдечност, и това ви прави приятна компания. В деловите задачи няма да срещате затруднения и с лекота ще вървите напред. Вечерта ви ще бъде приятна. Някои ще предпочетат семейна обстановка сред близките хора. В личен план нещата ви се развиват с променлива скорост.
18 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се поддавайте на емоциите си, най-вече на онези, подтикващи ви към конфликти. Бъдете по-дискретни и не злоупотребявайте с доверието на колегите си. За себе си оставете онези свои преживявания, които разголват душата ви пред другите. Пътувания, служебни или във връзка с отпуската, наложете си да не се притеснявате излишно.
18 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Може би имате нужда да останете насаме със себе си и да обмислите на спокойствие ситуацията. Днес със сигурност ще ви се открие такава възможност, стига да не вземете твърде присърце дребните неприятности на ваш близък.
18 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще използват деня за екскурзия до по-далечно място. Почивните дни са подходящи за подобно начинание. Промяната ще ви подейства обновяващо. В това ви занимание лесно ще намерите съмишленици и няма да сте сами. Приятели ще ви насочат и към други не по-малко интересни възможности.
18 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Колкото по-бързо и добре отстраните пропуските и грешките си, толкова по-бързо ще се доближите до успеха. Като се има предвид прагматичното ви и целенасочено мислене, няма съмнение, че ще го направите. Събитията ще се развиват динамично, за това покажете устойчивост на характера си и не робувайте на емоциите си.
18 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Натовареността ви създава повече стрес и напрежение, но за отплата ще се радвате на придобивки. И занапред ще продължавате да работите, получавайки това, което желаете. Отделете от времето си на хората и нещата, без които не можете. Очаквани събития ще ви направят активни и в друга сфера.
18 юни 2021
Последни новини