От х:

Днес в x:

2 °C

"Слънчоглед" е първата трансгранична регионална туристическа марка

Регионална туристическа марка „Слънчоглед“ е знак за качество и устойчивост, който се присъжда на туристически и търговски обекти, които съхраняват и популяризират културата и традиционните производства от Хасковско и съседните крайгранични области на Турция. 

Системата за доброволна сертификация е разработена в рамките на проект CB005.2.23.070 “Регионална туристическа марка за устойчив туризъм”, финансиран по програма INTERREG-IPA CBC Bulgaria-Turkey 2014-2020, в който партньори са Сдружение „Енвизимо Свят” гр. Хасково и Търговско - промишлена палата гр. Кешан.

Целта на Регионалната марка е да обедини хотели, къщи за гости, заведения, търговци, занаятчии и производители, а също така и и туристически обекти, които носят колорита региона и предпочитат партньорствата с местни производители и доставчици на услуги. Сертификатът „Слънчоглед“ е възможност за популяризиране на богатите туристически ресурси на региона, местните традиции и кулинарните особености. Критериите и процедурата за сертифициране са разработени от експерти в сферата на туризма и производството на храни от България и Турция.

„Слънчоглед“ е първата регионална трансгранична марка, разработвана у нас. Тя ще предоставя на маркираните обекти и сериозно пазарно предимство, т.к. системата от критерии за сертифициране включва и пакет изисквания към прилаганите мерки за безопасност, в контекста на пандемията COVID-19.

Предстои да бъдат проведени поредица от информационни събития, на които представителите на туристическия бизнес от Хасковска област и регионите на Кешан, Енез и Ипсала, обхванати от проекта в Република Турция, ще бъдат запознати подробно с изискванията, на които трябва да отговарят сертифицираните обекти, предимствата и процедурата, по която се присъжда регионалната  марка. В рамките на проекта пилотно ще бъдат сертифицирани 20 обекта от общините в област Хасково.

_____________________________________________________________________________________

Проект CB005.2.23.070 “Регионална туристическа марка за устойчив туризъм” е съфинансиран от Европейския съюз чрез програмата за ТГС ИНТЕРРЕГ-ИПП България-Турция 2014-2020.

Тази публикация е напревена с подкрепата на Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България- Турция 2014-2020, CCI № 2014TC16I5CB005. Съдържанието на тази публикация е отговорност единствено на Сдружение „Енвизимо Свят” и по никакъв начин не трябва да се възприема като израз на становището на Европейския съюз, на Управляващия орган и Националния орган на Програмата.

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
11 апр 2021
Последни новини