От х:

Днес в x:

Ще ги има ли Олимпийските игри в Япония

Още през март миналата година стана ясно, че провеждането на Олимпийските игри в Токио се отлага за 2021 г. Наскоро организаторите потвърдиха датата, но все още се чудят дали да забранят достъпа на чуждестранни зрители до голямото събитие.

Премиерът Йошихиде Суга обяви, че Олимпиадата ще се проведе от 23 юли до 8 август, а Параолимпиадата - от 24 август до 5 септември. Що се отнася до публиката, окончателното решение дали въобще да има такава ще дойде до края на март.

Според правителствени източници на Reuters обаче решението вече е взето - игрите в Токио ще бъдат без чуждестранни зрители. Причината е в общественото безпокойство относно COVID-19 и откриването на новите по-заразни варианти на вируса в редица страни.

От Kyodo News потвърждават, че тържественото и традиционно запалване на Олимпийския огън, което трябва да се случи на 25 март в префектура Фукушима, ще се проведе при затворени врати.

На церемонията ще присъстват само участниците в Олимпиадата и специално поканените на събитието, за да се избегне образуването на големи тълпи.

А според проучване на вестник Yomiuri повечето японци не желаят международни посетители да присъстват на игрите заради опасенията да не предизвикат бум в броя на заразените с COVID-19.

Изследването показа, че 77% от анкетираните са против допускането на чуждестранните гости и само 18% са съгласни.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини