От х:

Днес в x:

Шофьори: Кръговото на Кърджалийска е квадратно. Преглед на печата

Кръговото е квадратно, и в Африка няма такова. Това казват пред “Новинар юг” препатили шофьори за новото кръгово на “Кърджалийска”. Булевардът бе ремонтиран преди година, но вече стана арена на много катастрофи.

Иманяри взривиха средновековен храм, информира във водещото си заглавие над главата “Новинар юг”. Това установили археолозите при проучванията си в местността “Глухите камъни”.

Разделиха майка от дъщерите й, пише в другия акцент на първа страница изданието. Става дума за туркинята Макбуле Яй, която бе спипана да преминава нелегално границата. Дъщерите й я повели със себе си в Германия. Всички те получиха условни присъди.

Цветните метали нагоре с 50 на сто, четем на втора страница в броя. Алуминият скочил на левче, медта – на 6 кинта.

Кризата удря с 30 на сто, свалят стоки с толкова, продължава по темата вестникът. Големите търговски вериги са ударени от кризата и свалят цените, твърди изданието.

Най-древните европейци въртели чевермета край Ябълково. Това казва в интервю за вестника археологът Красимир Лещаков. Разговорът с него е на 6 страница.

Село на сухо заради договор без подпис, пише във водещото си заглавие днес “Хасковска Марица”. Става дума за с. Маслиново. Ябълката на раздора са 460 бона, които МРРБ трябвало да преведе на хасковската фирма “Водстрой” за изграждане на водопровод. Според кмета на общината парите са преведени. Шефът на фирмата твърди, че не са.

Ето един въпрос, който може да бъде проверен за пет минути. Вместо това Маслиново е без вода цяло лято.

Вътрешен човек хакнал митницата, четем в другия акцент на първа страница. Информационната система на агенцията на Капитан Андреево била пробита от неин служител.

Данъчни затвориха Неделния пазар, съобщава във водещо заглавие на втора страница вестникът. Акцията се провела този уикенд. Резулатите засега не се съобщават

Пияни роми нападат полицаи в Константиново, четем в акцента на 3 страница. Ромите джиткали с бус, били спрени от полиция. След идването на подкреплението един се престорил на болен, а трима отиват на съд.

Ще убият не Доган, а Гюнай Сефер, твърди в интервю на 9 страница Осман Октай, бившата дясна ръка на Доган. Според него е въпрос на време Сефер да бъде изведен с белезници от парламента. Той бил лежал два пъти в затвора, имал основно образование, но си купил диплома.

Откупуват се. Текст с това заглавие е публикуван на 10 страница. Автор е Георги Димитров от glasove. Интересен материал, чиято теза е, че олигарсите и бандюгите се откупуват от новата власт.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини