От х:

Днес в x:

Ще отворят ли заведенията в Димитровград на 1 март?

Многократно премиерът Бойко Борисов заяви, че задължително от първи март ще даде възможност на заведенията и игралните зали да отворят врати за клиенти. Датата 1 март не се отнася за нощните заведения, те ще могат да заработят три дни преди парламентарните избори - на 1 април.

Днес премиерът разпореди на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов да обсъди на предстоящата среща с бранша налагащите се действия по отношение на готовността на ресторантите и заведенията да заработят от 1 март. В този контекст министър-председателят отбеляза, че ваксинацията трябва да продължи с постигнатото темпо, а осигурените мобилни екипи за отдалечените населени места да имунизират, тъй като това е пътят затворените от пандемията сектори отново да заработят при определени условия и капацитет.

Повечето от димитровградските заведения започнаха подготовка да отворят врати след 5 дни, местни ресторантьори споделиха, че все още не са сигурни какво ще се случи в началото на март, но се подготвят да заработят. Опасенията на собствениците са, че сега ще напълнят витрини и хладилници с продукти, ще повикат персонала на работа, ще дезинфекцират и почистят, но дали хората ще се завърнат, не се знае. Вече четвърт година хората отвикнаха да излизат и да се хранят и забавляват в заведенията и сега кога ще изпитат отново желание и потребност не се знае, не се знае и докога ще работим, защото във всеки един момент може отново да кажат затваряте за неопределено време, коментира ресторантьор. Според бранша, ако отново бъдат затворени, не се знае колко от тях ще оцелеят и дали изобщо няма да се откажат от този бизнес.

Отварянето на заведенията съвпада с новото покачване на инфектираните в България с COVID-19 - през вчерашния ден бяха обявени най-високите стойности за тази година от близо 2 000 души, днес новозаразените са 1 800 за територията на страната, като в Хасковско са регистрирани 66 нови случая, от които 8 са от Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини