От х:

Днес в x:

Политическите партии се споразумяха за секционните комисии в Първомай

Проведени  бяха консултации за определяне състава на Секционни  избирателни комисии в община Първомай   при  произвеждането на избори за народни представители на 4 април 2021 г. На тях бяха поканени представители на партии и коалиции в 44-то Народното събрание,

Основната цел на консултациите бе изготвяне на предложение за квотите, разпределението на длъжностите и състава на Секционните избирателни комисии /СИК/ и обсъждане възможностите за последващи действия относно Подвижни секционни  избирателни  комисии.

Срещата бе свикана от секретаря на общината Ана Николова. Тя се проведе в понеделник, 22 февруари, в присъствието на кмета на община Първомай – Николай Митков, Антония Мазнева – Директор дирекция „ОСУТПП” в община Първомай и Петя Павлова  – гл.юрисконсулт в дирекция „ОСУТПП” община Първомай

На консултациите представител за Партия „ГЕРБ” бе  Асен Кичуков; за Коалиция  „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ” – Светозар Славчев; за ДПС -Мурат Али; Патриотите бяха представени от Никола Петков за НФСБ, Стоян Митев за Атака и Стефка Тозева за ВМРО, а ПП „Воля“ се представляваше от Антон Данков.

КОАЛИЦИЯ „Демократична България - обединение”, валидно уведомена за настоящите консултации, нямаше представител.  

Определен беше броя на членовете на секционните комисии – между 5 и 9 в зависимост от броя на гласоподавателите по списък.

Разпределението на членовете на комисиите по политическа принадлежност бе предложено да бъде :      

  • за ПП „ГЕРБ” –   90 члена
  • за Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ ” – 67 члена
  • за ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ” – 39 члена
  • за КОАЛИЦИЯ „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ-НФСБ, АТАКА И ВМРО”– 39 члена
  • за ПП „ВОЛЯ“- 39 члена
  • за КП„ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ - ОБЕДИНЕНИЕ”- 5 члена

Всяка комисия ще има председател, зам.-председател и секретар. БСП и ГЕРБ ще имат равен брой представители в ръководството на секционните комисии – по 39. За ДПС ще са 17 члена, Патриотите – 14 и „Воля“ – 8.

Направените предложения се приеха единодушно.

   До  17.00 часа на 24.02.2021 г. Всички партии ще представят предложенията си за състав на СИК.

         Присъстващите представители на политическите партии и коалиции постигнаха принципно съгласие относно Подвижните секционни избирателни комисии.

  Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Още новини

Последни новини