От х:

Днес в x:

Как ще продължи ваксинирането у нас

„В първоначалния етап на ваксинационната кампания винаги сме зависими от пристигащите дози. През последните дни наблюдаваме, че пристига значително по-голямо количество от тях. Затова разрешихме да се включат участници и от четвъртата фаза на имунизация срещу COVID-19. Оттук нататък ще е важно да се следва строгата организация”. Това заяви изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов.

„Наблюдаваме, че участници от втора и трета фаза не се явяват на организираните от РЗИ-тата дати за ваксиниране, което значително затруднява процеса”, каза още той.

В трета фаза попадат „служители, поддържащи основни дейности в обществения живот”. „Това е доста широко понятие. Затова и не бяха разписани попадащите в тази фаза конкретно във ваксинационния план. Това, с което се стартира със служители в МВР, Министерството на отбраната, ВиК, АЕЦ „Козлодуй, журналистите, както и хората от изборната администрация”, коментира Богданов.

„Продавачките в магазин също могат да бъдат включени в тази фаза. Необходимо е да бъде създадена организация и от техния работодатели. Постоянно се получават запитвания. Те се разглеждат и се създава организация за имунизацията”, обясни изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата.

По думите му ваксинационната кампания е сериозно предизвикателство в световен мащаб и затова всичко се случва изключително динамично. „Тези фази, които стартират – първа, втора, трета, не трябва да приключат, за да започне следващата. Всеки желаещ от фаза три може да бъде ваксиниран във всеки момент”, посочи Богданов.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    баба пена
    0 0
    14:43, 19 фев 2021
    нека първо се ваксинират лекари и сестри тогава ще се ваксинираме старите баби и дядовци
Последни новини