От х:

Днес в x:

ЦИК регистрира коалицията "Изправи се! Мутри вън!"

Централната избирателна комисия регистрира коалицията "Изправи се! Мутри вън" за участие в парламентарните избори на 4 април, се вижда от сайта на институцията.

Документите са внесени от Мая Манолова и адв. Николай Хаджигенов на 9 февруари.

Обединението около Манолова и организаторите на протестите от т.нар. Отровно трио използва комбинация от името на движението на бившия омбудсман "Изправи се.бг" и призива на президента Румен Радев от летните протести "Мутри, вън".

След подадената заявка член на ЦИК коментира, че името е необичайно и може да нарушава добрите нрави. От публикуваното снощи в 21.30 ч. решение на ЦИК обаче следва, че този аргумент не е бил подкрепен от поне две трети от членовете на органа.

Коалицията използва съдебните регистрации на три партии - създадената от Меглена Кунева "Движение България на гражданите", "Движение 21" на Татяна Дончева и Единна народна партия, чието най-известно лице е Мария Капон.

Изписването на името й в бюлетините ще е само с главни букви и с общо две удивителни "ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!".

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    3,
    3,14
    4 -2
    13:44, 12 фев 2021
    Ако заплатите на депутати и министри бяха 650 лв. и нямаше европейски пари за крадене,никой нямаше да се натиска да е в управлението!Каква жалка картинка е лакомията за пари!

Случаен виц

Последни новини