От х:

Днес в x:

28 °C

ЦИК ще определи служебно разпределението на местата в РИК-Хасково

  Централната избирателна комисия ще определи служебно местата за председател, заместник-председател и секретар в Районната избирателна комисия за предстоящите парламентарни избори в 29-ти Многомандатен район -Хасково. 
  Служебното разпределение ще се случи след като днес по време на консултациите при областния управител на Хасково -д-р Здравкова представителите на партиите не се разбраха за разпределението на позициите.
   
  Преговорите се проведоха в зала „Марица“ на Областната администрация и при мерки за сигурност и отстояние,  тяхната прозрачност беше осигурена и с присъствие на медиите.
   
  За разпределението на състава на Районната избирателна комисия, която ще проведе в Област Хасково на 4 април 2021 г. избори за народни представители, се явиха от всички парламентарно представени партии и коалиции.
  Това са: Партия ГЕРБ с 95 народни представители; Коалиция „БСП за България“ със 70 народни представители; Партия „ДПС” с 25 народни представители; Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ и ВМРО” с 21 народни представители; Партия „Воля“ с 12 народни представители.
   
  В съставите на РИК в страната право да участва има и Коалиция „Демократична България – Обединение“, която не е  парламентарно представена, но има избрани членове на Европейския парламент.
  Съставът на РИК-Хасково ще бъде от 15 членове. В нея ГЕРБ имат право на шестима представители, от „БСП за България“ на четирима,  ДПС-на двама, останалите имат право на по един представител.
   
  Традиционно на консултациите от ГЕРБ поискаха председателското място. Представителят на партията в преговорите Таня Захариева обяви, че предложението е то да бъде заето от Веселина Тенчева. Тя е с опит в изборното законодателство, многократно е била член, както и председател на РИК и ОИК.
   
  В качеството си на преговарящ от страна на БСП Михаил Лисков обяви, че настояват за секретарското място, като за него предлагат Таня Пальова, която също е с богат опит в провеждането на избори. 
  Секретарското място е традиционно желаното и от ДПС. Представителят на Движението Мехмед Атаман не отстъпи на искането на БСП и за него предложи Лейла Елмаз, която и друг път е заемала длъжността в състава на РИК.
   
  Златко Костов от „Воля“  поиска заместник-председателското място в Комисията.
   
  По-заплетена се оказа ситуацията в Коалиция „Обединени патриоти“ заради казуса с "Атака".
  Представителят на ВМРО-БНД Недялка Иванова подкрепи предложението за член на РИК на НФСБ, по коалиционното споразумение в „Обединени патриоти“.
  От „Атака“, която беше изключена от тази коалиция, но Върховният административен съд отмени решението на ЦИК, също имаше представител-Ангел Божинов, който направи свое предложение за член на РИК- Иван Грозев.
  Областният управител обаче напомни, че цялата коалиция има право само на един общ представител в РИК. 
   
  Централната избирателна комисия назначава РИК за всеки район до 50 дни преди изборния ден, тоест това трябва да стане до 12 февруари.  
   
  Красимира Славова
  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Няма ЦИК , няма Чепик
   .....
   Всичко що е против Гроб и техните Аятоласи от ДуПиСе ще се търка
   ......
  • 2
   Ту
   Тулуп
   0 -1
   23:42, 4 фев 2021
   Вълна след вълна обливаха генералското му тяло отвътре.
   Редуващите се тласъци на, баце бяха последвани от неистовите стонове на плешивия генирал.
   В сумрака се открояваше потното тяло на главния инспектор, а под морното му тяло, настръхнали и щръкнали прозираха мустаците на Кантарджията.

  Хороскоп за 22.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
  22 юни 2021
  Последни новини