От х:

Днес в x:

21 °C

ЦИК ще определи служебно разпределението на местата в РИК-Хасково

  Централната избирателна комисия ще определи служебно местата за председател, заместник-председател и секретар в Районната избирателна комисия за предстоящите парламентарни избори в 29-ти Многомандатен район -Хасково. 
  Служебното разпределение ще се случи след като днес по време на консултациите при областния управител на Хасково -д-р Здравкова представителите на партиите не се разбраха за разпределението на позициите.
   
  Преговорите се проведоха в зала „Марица“ на Областната администрация и при мерки за сигурност и отстояние,  тяхната прозрачност беше осигурена и с присъствие на медиите.
   
  За разпределението на състава на Районната избирателна комисия, която ще проведе в Област Хасково на 4 април 2021 г. избори за народни представители, се явиха от всички парламентарно представени партии и коалиции.
  Това са: Партия ГЕРБ с 95 народни представители; Коалиция „БСП за България“ със 70 народни представители; Партия „ДПС” с 25 народни представители; Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ и ВМРО” с 21 народни представители; Партия „Воля“ с 12 народни представители.
   
  В съставите на РИК в страната право да участва има и Коалиция „Демократична България – Обединение“, която не е  парламентарно представена, но има избрани членове на Европейския парламент.
  Съставът на РИК-Хасково ще бъде от 15 членове. В нея ГЕРБ имат право на шестима представители, от „БСП за България“ на четирима,  ДПС-на двама, останалите имат право на по един представител.
   
  Традиционно на консултациите от ГЕРБ поискаха председателското място. Представителят на партията в преговорите Таня Захариева обяви, че предложението е то да бъде заето от Веселина Тенчева. Тя е с опит в изборното законодателство, многократно е била член, както и председател на РИК и ОИК.
   
  В качеството си на преговарящ от страна на БСП Михаил Лисков обяви, че настояват за секретарското място, като за него предлагат Таня Пальова, която също е с богат опит в провеждането на избори. 
  Секретарското място е традиционно желаното и от ДПС. Представителят на Движението Мехмед Атаман не отстъпи на искането на БСП и за него предложи Лейла Елмаз, която и друг път е заемала длъжността в състава на РИК.
   
  Златко Костов от „Воля“  поиска заместник-председателското място в Комисията.
   
  По-заплетена се оказа ситуацията в Коалиция „Обединени патриоти“ заради казуса с "Атака".
  Представителят на ВМРО-БНД Недялка Иванова подкрепи предложението за член на РИК на НФСБ, по коалиционното споразумение в „Обединени патриоти“.
  От „Атака“, която беше изключена от тази коалиция, но Върховният административен съд отмени решението на ЦИК, също имаше представител-Ангел Божинов, който направи свое предложение за член на РИК- Иван Грозев.
  Областният управител обаче напомни, че цялата коалиция има право само на един общ представител в РИК. 
   
  Централната избирателна комисия назначава РИК за всеки район до 50 дни преди изборния ден, тоест това трябва да стане до 12 февруари.  
   
  Красимира Славова
  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Няма ЦИК , няма Чепик
   .....
   Всичко що е против Гроб и техните Аятоласи от ДуПиСе ще се търка
   ......
  • 2
   Ту
   Тулуп
   0 -1
   23:42, 4 фев 2021
   Вълна след вълна обливаха генералското му тяло отвътре.
   Редуващите се тласъци на, баце бяха последвани от неистовите стонове на плешивия генирал.
   В сумрака се открояваше потното тяло на главния инспектор, а под морното му тяло, настръхнали и щръкнали прозираха мустаците на Кантарджията.

  Хороскоп за 05.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
  05 мар 2021
  Последни новини