От х:

Днес в x:

14 °C

НАП с финансиране към 60 фирми от хасковска област по програмата за подкрепа с оборотен капитал

60 фирми от хасковска област са получили плащания по програмата за подкрепа с оборотен капитал, съобщават от местния офис на Националната приходна агенция.

Те са сред 2 223-те фирми в страната. Общият размер на плащанията възлиза на 22,2 млн. лева и са преведени за по-малко от 168 часа след крайния срок за подаване на проектни предложения. От офиса на НАП в Хасково уточняват, че тези дружества са преминали автоматизирана софтуерна проверка, която сочи пълно съответствие на посочените в заявленията данни с наличните в НАП.

До края на седмицата предстои да бъдат одобрени за подкрепа и дружествата, подали заявления през последните дни на изминалата седмица, непосредствено преди да изтече крайния срок за кандидатстване и за които след автоматизирана проверка също има пълно съответствие на данните.

Дружествата, които предстои да бъдат одобрени за подкрепа, ще бъдат включени в нова заповед до края на тази седмица.

На останалите предприятия, кандидатствали за финансова помощ, които не са включени в заповедите, се извършват допълнителни проверки от инспекторите по приходите в НАП, като при необходимост от тях ще бъдат поискани допълнителни уточнения чрез „Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България“ (ИСУН) по електронната им поща.

Над 8100 търговци кандидатстваха за подкрепа с оборотен капитал чрез Националната агенция за приходите до 16.30 ч. на 20 януари, когато беше крайният срок за това. Общият размер на поисканата подкрепа е 115 млн. лв, припомнят от офиса на НАП в Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

Последни новини