От х:

Днес в x:

Жените социалистки с признание към медиците от родилната помощ

И тази година в Деня на родилната помощ, кърджалийските социалистки не забравиха да поздравят екипите на акушеро-гинекологично и неонатологично отделения в града. „Днес сме тук да Ви поднесем огромната си благодарност за това, че всеотдайно и неуморно в тази трудна епидемична обстановка не спирате да се борите за живот, за първата глътка въздух на малките, новородени туптящи кърджалийски  сърца“- с тези думи председателката на Обединението на жените социалистки Теодора Каракостова, се обърна към присъстващите д- Велева  - началник  неонатологично отделение,  д-р Георгиев, сестрите и акушерките.В знак на уважение и благодарност гостите подариха,както  изисква обичая,пита със здравец, кърпи на екипите на отделенията, много цветя.

Председателката на младежкото обединение Костантина Карабоюкова  подари голям плюшен мечок на малката, родена предишния денБаде от с. Мост, изгубила преди два месеца своя баща.Пожела и да расте здрава, силна, упорита,достоен гражданин на нашата държава.

Преди дни в подкрепанапредложениенаженитесоциалистки,които активно работят в подкрепа на майчиното и детско здравеопазване групата съветници към БСП входираха предложение младите семейства в общината да бъдат финансово подпомогнати с еднократна помощ за новородено и осиновено дете. В момента те саеднаголямачастотпотърпевшитеотизвънреднатаситуация, но най-вече онези, които поеха пътя да станат родители в един по-различен и променен свят.Определено тези средства няма да решат ежедневните проблеми, пред които са изправени днешните родители при  отглеждане на своите деца, но в тези трудни години трябва да покажем отношение, съпричастност и подкрепа към младите ни съграждани. Социалистите предлагат Комисията по законност и обществен ред да изготви проект за Правилник за отпускане на еднократна финансова помощ за новородено  или осиновено дете на територията на община Кърджали  и го предложи на Общинския съвет за гласуване. Те държат в него да залегне система от критерии внимателно обсъдени и предложени от комисиите.

Теодора Каракостова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ка
    Каменов
    2 0
    09:06, 22 яну 2021
    Защо Каракостова купи с държавни пари гласовете на чл. на СИК БСП за общ. съветник? Защо като бивш член на борда на болницата до сега тя и другите МОРАЛНО НЕ ЛЕГИТИМНИ СЪВЕТНИЦИ ги няма в дарителската кампания за болницата?
Последни новини