От х:

Днес в x:

Кметът на Калофер: Аз организирах хорото, ще си платя сам глобата

Кметът на Калофер заяви, че ще плати глобата за богоявленското хоро в града. Румен Генчев заяви, че разбрал от медиите, че ще получи глоба.

„Всичко беше организирано от мен. Няма смисъл да търсят администрация, всичко е под мое ръководство. Глобата, която трябва да отнеса, нека бъде само за мен. Личи си, че е обществено значимо нашето хоро. След призивите ми много хора не дойдоха в града ни”, сподели градоначалникът.

Той сподели пред медии, че е получил обаждания от граждани, готови да платят глобата. Генчев обаче е готов да поеме вината и санкцията сам.

Областният управител на Пловдив - Дани Канарзиева, обяви за NOVA, че няма как да бъдат санкционирани всички участници в калоферското хоро. Според нея аспектът в ситуацията е морален.

"Отговорността е на местната власт, която да проследи цялата организация и да установи такъв ред, че да не се нарушават противоепидемичните мерки. Отговорността ще я поеме кметът, а последствията - всички ние, както и болниците в Карлово и Пловдив", заяви тя.

Санкция от 1000 лв. ще бъде наложена на кмета, като физическо лице, който е длъжен да следи за изпълняването на заповедите на здравния министър. 

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  За
  Защо
  2 -1
  10:02, 7 яну 2021
  ц ъ р н и т е могат да вдигат сватби от по стотици примати, а хората ги глобяват за едно хоро?
 • 2
  3,
  3,14
  1 -1
  10:06, 7 яну 2021
  В цяла България вадиха кръста!Никъде не спазваха правилата!Нищо няма да плащаш на тези крадци!!!!
Последни новини