От х:

Днес в x:

Кампанията „Жълти стотинки“ в Областна администрация продължава

Изображение 1 от 5

    Областна администрация в Хасково ще продължи да бъде пункт за предаването на „жълти стотинки“ за едноименната кампания и занапред.

    До 15-ти декември е тази година срокът, в който в сградата на държавната администрация се събират средствата по кампанията „Жълти стотинки - деца помагат на деца“, които се предават за предварително набелязана благотворителна кауза.

    Всяка година столицата на акцията е различна. През 2019 година тя бе Хасково, а тази година е Монтана.

    Събраните средства от кампанията между 6-ти и 15-ти декември във всички градове ще отидат за кауза в болницата в северняшкия град. През 2020 година ще се помага отделенията по педиатрия и неонатология на МБАЛ "Д-р Стамен Илиев". Най-необходимото оборудване за тях е транспортен кувьоз и целта на акцията „Жълти стотинки - деца помагат на деца“ тази година е да се събере необходимите за осигуряването му сума от 63 216 лева.

    Във фоайето на Областна администрация вече са предадени доста жълти стотинки. Те са събирани цяла година от децата на Хасково в домовете им, от различни съсловни организации, има предадени средства, събирани и в детски градини. В кампанията участват и служители от администрациите в областния град.

    След предаването на събраните жълти стотинки досега, акцията по събирането им ще продължи във фоайето на Областна администрация под егидата на областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Тъ
      тъпи г..ве
      32 -3
      14:04, 14 дек 2020
      Не правете лицемерна реклама с жълти стотинки , а бръкнете в шкафчето с милионите евра и кюлчета злато. Срам и позор - бедни деца да дават последните си жълти стотинки , а охранени прасета и тикви да пълнят чекмеджета с пачки евра от по петстотин банкноти. Има Господ и един ден всички ще плащате за това дето крадете от залъка на бедните. Бог забавя но не забравя, да не споменавам какво сполетя една областна дето все по банкети висеше.
    • 2
      14
      1479
      24 -1
      14:35, 14 дек 2020
      А къде е държавата Нали бяхме по добре от много европейски страни
    • 3
      14
      1479
      16 -1
      14:37, 14 дек 2020
      А къде е държавата .Нали бяхме по добре от повече европейски страни
    • 4
      До
      долни сте
      8 -1
      20:16, 14 дек 2020
      Гавра с българските граждани - жълти стотинки, капачки от бутилки, само повръщано още не сте взели да събирате! И това е в помощ на български деца! Мафиоти и Мутри крали и продължаващи да крадат от народа се бият по гърдите с "инициативи", които събират средства, които за някои от тези Мутри са джобни за седмица! Подкрепям първия коментар. Не може висшия от горе да остане безучастен към това нечовешко отношение на самозабравили се нечовеци!
    • 5
      Па
      Паржу
      1 -1
      07:45, 15 дек 2020
      Аз предлагам парите за издръжка на областните администрации да се пренасочат към болниците, армията, детските заведения, домовете за възрастни и пр., а да събираме жълти стотинки и капачки за управляващите. Предлагам тази година първият пункт за събиране на средства по тази инициатива да се разкрие в Долни Главанак зад трансформатора, а пластмасовите капачки да се носят в Черепово пред кръчмата.
    Последни новини