От х:

Днес в x:

ЕС разширява санкциите срещу Турция

Европейският съюз разширява санкциите срещу Турция заради сондажите ѝ за газ в гръцки и кипърски води в Средиземно море, предаде "Блумбърг". 

Лидерите на ЕС дадоха зелена светлина в Брюксел за работата по разширяване на "черния списък" с турски граждани, който сега се състои от двама служители на Turkish Petroleum Corp.

Това може да доведе до включването на някои компании и правителствени организации.

Правителствените ръководители на 27-членния блок обаче се противопоставиха на отправените от Гърция искания за по-строги наказания като забрана за сделки между европейски институции и турския бизнес.

"ЕС остава ангажиран да защитава своите интереси и тези на своите държави-членки, както и да поддържа регионалната стабилност", заявиха лидерите в съвместно изявление, публикувано рано в петък сутринта в белгийската столица.

Припомняме, че турският президент Реджеп Ердоган заяви на пресконференция, каквито и санкции да бъдат наложени от ЕС, те няма да навредят много на Турция.

"И без това Европейският съюз още от 1963-а непрекъснато ни санкционира. Никога не са били честни към нас. Ще видим какво ще решат, но искрените и честните лидери са твърдо против такова развитие и не одобряват санкции срещу Турция." - коментира турският президент.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини