От х:

Днес в x:

1 °C

Историята на показ през декември по VIASAT HISTORY

Историята на показ – Война (рубрика)
През целия декември от понеделник, 7 декември

Разкриваме събитията, довели до най-важното съюзничество в съвременната история между Великобритания, Русия и САЩ и как колективните им усилия са довели до най-голямата победа. 

Заедно с премиерата на "Втората световна война: Надпреварата на победителите", ще видите домашните видеоклипове, скрити на таваните в Германия, които разкриват истината за живота по времето на нацистите, и как тайните на нацистките военни усилия показват неефикасността на немската военна машина, но и хвърлят светлина върху гениални иновации, които са могли да причинят ужасяващ обрат на събитията, ако са били имплементирани.

Втората световна война: Надпреварата на победителите
Започва от понеделник, 7 декември, всяка делнична вечер в 21:35 ч.
Сезон: 1
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Година: 2020

Документалната поредица от шест части разкрива как и защо е било създадено съюзничеството между Великобритания, САЩ и Съветския съюз преди Втората световна война. Поредицата представя задълбочен анализ на надпреварата между съюзниците за крайна победа и следвоенно надмощие, приключила на Деня на победата на 8 май, 1945 г. 

Съсредоточаваме се върху конкуренцията и споровете между военните лидери Уинстън Чърчил, Франклин Делано Рузвелт и Йосиф Сталин и хвърляме светлина върху задкулисните битки, водени между тримата мъже - война зад войната. 

"Големите трима" се опитват да упражняват власт един над друг, да спечелят войната при техни условия и да наложат конкурентните си идеологии на каквото е останало от Европа.

Историята на показ – Загадки
(рубрика)
От понеделник, 14 декември
Мистерии, които продължават да издържат изпитанието на времето и остават неразгадани, сред които премиерата на "Загадката на копието на Лонгин". Дали легендарното копие гарантира способността за световно господство на всеки, който го притежава и дали извънземните са посетили Розуел? Откриваме нови истории на дъното на Атлантическия океан и сред останките от "Титаник" - от любов и героизъм до предателство и малодушие.

Загадката на копието на Лонгин
Понеделник, 14 декември, в 21:15 ч.
Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Mystery of the Holy Lance
Година: 2018

Издирвано от Константин Велики, Наполеон и Хитлер, копието на Лонгин, известно и като "копието на съдбата", е една от най-завладяващите реликви в историята на религията. Твърди се, че това е оръжието, с което римският легионер Лонгин е пронизал Исус след разпъването му на кръста. От Йерусалим до Париж и Виена, документалният филм съчетава научни изследвания с исторически факти, за да изследва превратната съдба на този артефакт на две хиляди години.

Историята на показ - Древният свят (рубрика)
От понеделник, 21 декември
Отправяме се към древния свят и откриваме как миналото е повлияло на съвременността. Гледайте премиерите на "Тайните на Нил", третия и четвъртия епизод на "Мегаполис: Дневници на древния свят" и "Изгубените пирамиди на ацтеките". 

Земетресение ли е накарало мирните скандинавски фермери да напуснат бреговете си и да започнат кампания, която ще промени света завинаги? Ще отговорим на този въпрос и ще хвърлим нова светлина върху историята на Помпей и некропола в Сахара.

Изгубените пирамиди на ацтеките
Започва за две вечери от понеделник, 21 декември, 20:30 ч.
Сезон: 1, Брой епизоди: 2 x 60 мин.
Година: 2020

Ацтеките са управлявали една от най-могъщите цивилизации в Америка. Те са били безжалостни воини и гениални инженери, завладели огромни територии и построили високи пирамиди и амбициозни инженерни проекти само с човешки труд. Силната им империя е унищожена от испанските нашественици и техните градове и паметници са унищожени само след 200 години. 

Днес много от тайните на ацтеките са погребани под Мексико Сити. Археолозите копаят по-дълбоко от всякога, за да открият кои са били ацтеките и как са изградили своята забележителна империя.

Да разгадаеш Сахара
Понеделник, 21 декември, в 21:45 ч.
Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Година: 2020

С безбройните си мистерии и загадки, Древен Египет продължава да владее нашите сърца и въображение. Некрополът в Сахара, на около 30 км от Кайро, съдържа едно от най-забележителните съкровища - пирамидата на фараон Пепи II. 

Пирамидата не е широко известна, тъй като е затворена за обществеността, но съдържа най-голямата колекция от текстове в сравнение с всички останали пирамиди. 

За пръв път от 90 години, екипите от международната археологическа мисия в Сахара отварят и дешифрират невероятната гробница. Как египтяните са построили пирамидата, стените й са покрити с йероглифи, но каква история разказват те и как се разбива кода на текстове на повече от четири хиляди години?

Тайните на Нил
Започва от понеделник, 21 декември, всяка делнична вечер в 22:50 ч.
Сезон: 1, Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Година: 2020

Нил дава живот на най-великата цивилизация в древността, но как се случва това? Зрелищната поредица възнамерява да даде доказателства за огромната роля на свещената река в развитието на Древния Египет, с помощта на най-новите технологии в археологията, някои от които се използват за пръв път в Египет. 

Известни световни египтолози дешифрират откритията, които идват от бреговете и от дълбоките води на Нил, с помощта на сканираща оптика, подводни дронове и фотограметрия. 

Получаваме и достъп до нови археологични разкопки. Как се е развивала реката през вековете, какви последствия са имали тези промени, какви находчиви системи от пристанища и канали са построили древните египтяни и защо има толкова много потънали архитектурни чудеса? Това са някои от въпросите, които ще получат отговор в поредицата.

Мегаполис: Дневници на древния свят
Нови епизоди сряда, 23 декември, в 21:30 ч.
Сезон: 1, Брой епизоди: 2 x 60 мин.
Година: 2020

Тикал и Рим - легендарните градове са някои от най-известните археологически обекти в света и все пак още не са разкрили всичките си тайни. 

Построени като храмове на знанието, тези необикновени градове са били биещото сърце на древния свят. Как са възникнали, какъв е бил животът в тях и как са се превърнали в центрове на знанието и иноваторството? От 5 в. пр.н.е. до Римската империя, завладяващата документална поредица възкресява най-великите древни градове в разцвета им. 

Благодарение на зашеметяващи реконструкции с компютърна анимация и съвременни кадри на останките от тези обекти, както и на приноса на известни експерти, поредицата хвърля нова светлина върху архитектурните съкровища и изгубени цивилизации в основата на модерния свят.

Историята на показ - Крале и управници (рубрика)
От понеделник, 28 декември, в 21:30 ч.

Сближаваме се с някои от най-влиятелните личности в историята. Гледайте премиерата на "Версай: Предизвикателствата пред Краля Слънце" и проследете стъпките на Атила в търсене на отговор как той се превръща в човека, който почти успява да постави Рим на колене, разберете как кралица Виктория подготвя децата си да се справят с век, който поставя нечувани до онзи момент предизвикателства.

Версай: Предизвикателствата пред Краля Слънце
Започва за две вечери от понеделник, 28 декември, в 21:30 ч.
Сезон: 1, Брой епизоди: 2 x 60 мин.
Година: 2019

Известен в цял свят, Версайският дворец и неговите градини привличат повече от 7.5 милиона посетители всяка година, но дали емблематичното творение е разкрило всичките си тайни? Истински катализатор за научни изследвания във Франция през 70-те г. на 17-ти в., Версай е бил най-голямата строителна площадка в Европа. Въпреки мобилизацията на цялата страна, невероятната работа на занаятчиите  и ангажираността на всички учени по това време, един проблем остава нерешен – водата! Това е забележителна документална поредица за голямо научно изследване, свързано с реконструкции на Версайския дворец и разкрития, изобретения, експерименти, архивни изображения и нови перспективи. 

Изследваме колосалната задача да бъде построен кралският дворец. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
21 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
21 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
21 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
21 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
21 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
21 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
21 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
21 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
21 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
21 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
21 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
21 яну 2021
Последни новини