От х:

Днес в x:

Загуба за Родопите! На 89 години ни напусна легендарният гайдар Стою Чонгаров!

Изображение 1 от 2

    Днес Родопите загубиха един емблематичен гайдар! На 89-годишна възраст ни напусна бай Стою Чонгаров от с. Бостина. Загубата е голяма не само за скърбящата фамилия, а и за всички, които го познават и помнят. На 89 години, той до последно надуваше гайдата и вървеше редом с младите гайдари. И даваше неоценим пример! "Бай Стою, ти завиниги ще останеш в сърцата ни, като добър, ведър, сърцат Човек! Безкрайно много ще ни липсва твоя младежки дух и твоя хумор! Ти си достоен и незабравим...", пишат приятелите му от "101 каба гайди" в социалните мрежи.

    "Един истински българин и ревностен пазител на изконните родопски ценности се пресели в отвъдното! Светлина по пътя ти, войводо! Бог да те прости, бай Стою Чонгаров!", написа и областният управител Недялко Славов.

    "Последно сбогом от дружината, комито! Благодарим за това, което остави след себе си, за безбройните спомени, за родолюбивия ти дух и неповторимото ти чувство за хумор! Никога няма да те забравим! Завинаги си един от нас!", написаха и от сдружение "Родопски хайдути".

    Бай Стою Чонгаров си е отишъл тихо, в съня си. Като благ, ведър и сърцат човек.
    Поклон пред светлата ти памет!, казвам и аз, която те познавах!
    От цялата редакция на СмолянБгвести и Етв изказваме най-искрени съболезнования на близките!

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ис
      Истината
      1 0
      18:10, 29 ное 2020
      Бог да го прости! Да почива в мир!
    Последни новини