От х:

Днес в x:

Само за два дни ентусиасти откриха къде точно се намира мистериозният монолит в Юта

Само 48 ч. бяха необходими огромният метален монолит в Юта да бъде открит. Департаментът по обществена безопасност в щата се натъкна на него миналата сряда, но отказа да разкрие местоположението му.

Властите се надяваха именно това да спре авантюристите да тръгнат да търсят мистериозния монолит, разказва BBC.

Въпреки това, до тази сряда в Инстаграм се появиха множество снимки с хора, позиращи до обекта. Те са се облагодетелствали от Google Earth.

„Реших да отида, защото бях привлечен от факта, че този обект е бил там от пет години, скрит в природата“, споделя 33-годишният Дейвид Сърбър, бивш офицер от пехотата на американската армия. Той шофира в продължение на 6 часа през нощта, след като открива пост в Reddit с предполагаемата локация на монолита.

Потребителят, публикувал координатите в социалната мрежа, твърди, че е проследил траекторията на хеликоптер, докато не е излязъл от радар - знак, че може да се е приземил.

Тогава ентусиастът преглежда картата за точните характеристики на терена, които се виждат от снимки и клипове. Така открива и точното местоположение на монолита. Той е заснет на сателитни изображения от 2016 г.

„Знаех, че когато местоположението стане ясно, хората ще започнат да го посещават“, заяви Тим Слейн. Той подчерта, че е получил и гневни писма.

Ако не бях аз, някой друг щеше да го отрие, твърди още Слейн.

След като открива монолита, Дейвид Сърбър също бърза да съобщи на общността на Reddit за находката. Той получава множество съобщения, някои гласящи: „Донеси магнитче, ако случайно има някой портал“.

Дейвид споделя, че приключението му е „добро бягство от негативната 2020 г.“

Въпреки че местоположението вече не е тайна за обществото, все още остават 2 въпроса: Кой и защо е поставил мистериозната инсталация?

Докато някои предполагат, че е поставен от извънземни, други смятат, че е непотърсено изкуство.

Има предположения, че неизвестна творба е на покойния Джон Маккракън, известен със своите скулптури "дъска". Първоначално версията беше потвърдена от неговия галерист Дейвид Цвирнер, но по-късно той оттегли думите си. Маккракън почина през 2011 г.

Други предположиха, че творбата може да е на твореца Петисия льо Фоунхоук, която инсталира тотемични фигури на „тайни места в пустините“.

Тя обаче заяви пред онлайн изданието Artnet, че действително е обмисляла да постави някое от произведенията си в щата, но в този случай "не може да си припише авторството".

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини