От х:

Днес в x:

12 °C

Малък бухал пристигна в Ню Йорк с коледното дърво на Рокфелер център

Изображение 1 от 4

  Новият коледен герой през този сезон e мъничък бухал, който оцеля след дългото пътуване от щата Ню Йорк до Рокфелер център в Манхатън върху норвежки смърч.

  Мъж, който участвал в транспортирането и обезопасяването на коледното дърво на Рокфелер център, откил неочаквания пътник. Човекът помислил, че е птицата е бебе бухал, заради малкия ѝ размер. Жена му се обадила в център за диви животни и ги попитала дали са лекували малък бухал.

  Елън Калиш, директор и основател на Центъра за дива природа Ravensbeard, с нестопанска цел в Saugerties, Ню Йорк се съгласила да вземе бухала. "Първоначално, когато отворих кутията и го погледнах, бях толкова благодарна, че той беше бодър и с ярки очи, а не на малка купчинка на дъното на кутията", казва тя.

  Тя веднага разбрала, че не става дума за бебе бухал, а за напълно израснала северна сова-трион (Aegolius acadicus), с тегло около 70 грама. Това е един от най-малките видове бухали в Съединените щати. Името им идва, заради звука на вика им, който звучи като трион, когато го точат върху камък, според лабораторията по орнитология на Корнел.

  В центъра кръстили малкия бухал Рокфелер и го нахранили с много мишки, но "не сме го гледали [как яде], защото не искаме той да свързва хората с храната", казва Елън. Вероятно Рокфелер не е вечерял и не е пил нищо в продължение на три дни, така че "ние просто му дадохме меню с всичко, които той може да яде, и го угоявахме, защото беше много слаб". 

  Рокфелер се справил отлично с неочакваното приключение. Рентгеновите снимки показали, че той няма фрактури и състоянието на мускулите му изглеждало добро.

  "Имаше много спорове относно мястото, където да бъде пуснат на свобода“, казва Елън . "[Но] птиците от вида по природа са номади. По принцип те нямат домашна база, освен ако не създават семейство, и в този случай и двамата помагат да се хранят бебетата, а след това те започват да живеят самостоятелно."

  Този номадски начин на живот работи в полза на Рокфелер. Вместо да го стресират с двучасово пътуване до стария му дом в Онеонта, щат Ню Йорк, решават да го пуснат в околните гори.

  "Нарича се меко освобождаване, при което ще оставим храна на платформата, в случай че е гладен и няма успешна нощ в лова", казва Елен Калиш пред Live Science. "Вярваме, че той ще отиде там, където иска."

  В крайна сметка това неочаквано приключение ще бъде "само малко отклонение" за нощния хищник, каза тя.

  Що се отнася до това как Рокфелер е станал "украса" на коледното дърво, само той може да знае истинската история.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 24.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
  24 яну 2021
  Последни новини