От х:

Днес в x:

-5 °C

Японско дълго дишане за бързо стопяване на мазнините в корема

Наднорменото тегло и затлъстяването могат да ви изложат на риск от редица заболявания като диабет, поликистозни яйчници, тиреоидит на Хашимото, още в ранна възраст. Коремните мазнини не само изглеждат неприятно, но също така създават опасност за липидни нарушения на кръвта и сърдечно-съдови заболявания.

Не се опитваме да ви изплашим, а само да ви информираме за рисковете за здравето, свързани с наднорменото тегло, затлъстяването и излишните мазнини, натрупани в областта на талията, и че трябва да предприемете бързи действия, за да решите проблема.

С тренировки и правилно хранене можете да постигнете много за отслабването, но коремните мазнини са доста упорити и е необходимо за тях да се вземат допълнителни мерки. В последните години започна да се налага един много интересен японски метод за дълго дишане, който носи изумителни резултати.

Случайно открита от японският актьор Мики Риосуке, тази изключително интересна техника му помага да отслабне с цели 13 килограма и да свали 12 сантиметра от талията си, и то само в рамките на няколко седмици. Всъщност, това отслабване е просто страничен резултат от упражнението, което му е било предписано като средство за облекчаване на болките му в гърба от неговия лекар, отнемащо му само по 2 минути на ден.

Риосуки нарича метода „диета на дългото дишане“. Техниката се състои в заемане на определена позиция, като се поема въздух за 3 секунди, а след това силно се издиша за 7 секунди.

Повечето европейски лекари са „За“ използването на дихателни техники при отслабването, обяснявайки тяхната ефективност по следния начин: мазнините са съставени от кислород, въглерод и водород. Когато кислородът, който вдишвате достигне до мастните клетки, той ги разделя на отделните им компоненти. Ето защо, колкото повече кислород използва тялото, толкова повече мазнини ще изгори.

Как се изпълнява дихателната техника?

Правете японската техника за дълго дишане между две и десет минути всеки ден! Освен, че помага да загубите бързо мазнините в областта на корема, тя може да укрепи мускулите в горната част на тялото ви и да реши проблемите с болките в долната част на гърба. Ето и стъпките, които трябва да следвате, за да се възползвате напълно от нейната ефективност:

Изправете се и поставете единия крак пред другия, като петата се докосва до върха на пръстите и самите пръсти на двата крака са леко насочени навън!

  • Стегнете седалищните си мускули и прехвърлете тежестта на тялото ви върху задния крак!
  • Започнете да вдишвате бавно за 3 секунди, повдигайки ръцете си над главата!
  • След това издишайте енергично за 7 секунди, стягайки всички мускули в тялото си!

В допълнение към изпълнението на японския метод за дълго дишане за стопяване на мазнините в зоната на корема, вие също така можете да промените и начина си на хранене, залагайки на естествените храни, без много захар и преработени полуфабрикати. Също така избягвайте газираните напитки, „натуралните“ сокове, белия хляб, алкохола и в частност бирата и десертите. Препоръчителните храни, които действат много добре за разграждане на мазнините са авокадо, банани, кисело мляко, горски плодове, прясно изцедени сокове, ядки и семена, сьомга и други видове по-мазни риби, леща и бобови растения.

Източник: framar

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
19 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
19 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
19 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
19 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
19 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
19 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
19 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
19 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
19 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
19 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
19 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
19 яну 2021
Последни новини