От х:

Днес в x:

Великобритания и Канада сключиха търговско споразумение за след Брекзит

Великобритания и Канада сключиха днес търговско споразумение за запазване след Брекзит на обмена на стоки и услуги между тях на обща стойност 27 милиарда долара годишно, предаде Ройтерс.

Договорът на практика потвърждава, че двете страни ще продължат да търгуват при сегашните условия. Преходният период за Великобритания след излизането й от Европейския съюз изтича в края на годината и за нея все още важат европейските правила, включително в областта на търговията.

Лондон и Отава се договориха още да започнат догодина преговори за споразумение, което да задълбочи търговските им връзки.

Великобритания вече договори търговски сделки с много държави. Повечето от тези споразумения преповтарят условията за търговия, вече договорени от ЕС със съответната страна.

От британското министерство на международната търговия заявиха, че подписаното днес "принципно споразумение" с Канада проправя пътя за преговори през 2021 г. за по-обхватен търговски договор, който да включва сфери като цифровите технологии, околната среда и включването на жените в икономиката.

Правителството в Лондон казва, че през последните два години е договорило двустранни търговски сделки с 53 държави на обща стойност 164 милиарда лири (около 218 милиарда долара).

Сключеното днес между Великобритания и Канада споразумение за продължаване на търговията ще бъде официално подписано след извършването на окончателни юридически проверки, отбелязва Ройтерс.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини