От х:

Днес в x:

Мнозинството от британците смятат, че Брекзит е бил лошо решение

Мнозинството от британците вярват, че Брекзит е бил лош за икономиката на Обединеното кралство, повишил е цените в магазините и е възпрепятствал опитите на правителството да контролира имиграцията, според проучване на “Opinium“ за отбелязване на третата годишнина от напускането на общия пазар и Митническия съюз на ЕС, съобщава вестник „Обзървър“. 

Само един на всеки 10 анкетирани вярва, че напускането на ЕС е помогнало на личното му финансово положение срещу 35%, които казват, че е било лошо за финансите им. Докато само 9% смятат, че решението е било добро за националното здравеопазване срещу 47%, които казват, че е имало отрицателен ефект. 

„Обзървър“ коментира, че това е много тревожно за премиера Риши Сунак, който подкрепи Брекзит и твърдеше, че ще бъде икономически изгоден, при положение, че само 7% от хората смятат, че Брекзит е помогнал за задържането на цените в магазините, докато 63% са убедени, че  той е фактор за стимулиране на инфлацията и кризата с увеличаващите се разходи за живот. 

Проучването показва, че седем и половина години след референдума британското общество вече смята, че излизането от ЕС е провал. Само 22% от гласоподавателите смятат, че това е било добре за Обединеното кралство като цяло. На противно мнение по същия въпрос са почти 50% от анкетираните.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини