От х:

Днес в x:

Призив на кмета Николай Митков към жителите на община Първомай

          Уважаеми жители на община Първомай,

Изправени сме пред безпрецедентното предизвикателство на пандемията COVID-19.  Обръщам се към вас не за първи път с апел всички ние, жители на общината да си подадем ръце, за да ограничим, спрем и предотвратим нейното разрастване.

Свидетели сме как от община с малък брой заболели и справящи се в икономическо и здравно отношение вече сме в червената зона. Заболеваемостта се увеличава,  болницата в Първомай  до дни ще бъде изправена пред риска да не може  да изпълнява  своите функции.  Днес на първата линия в битката срещу вируса са лекари, учители, медицински и не медицински  персонал, служители в социалните служби.  Освен  това обаче те са наши близки и приятели, които рискувайки собствения си живот се грижат за всички нас.

Апелирам  взаимно да си помогнем, да спазваме всички мерки, да сме много дисциплинирани и да се придържаме стриктно към съветите на здравните органи. Съветите са простички и вече ги знаем: социална дистанция и повишена хигиена след всеки контакт.

Периодът на социална изолация изправя пред изпитания всички ни. Но нека погледнем на пандемията и като на възможност да станем по-добри.

Настоящата  криза  ни дава възможността да се почувстваме единни,  кризата е момент, от който да тръгнем наново и да се променим, защото всички сме загрижени за  семействата си, искаме да  виждаме близките и приятелите си.

Призовавам всички вас да проявите отговорност към себе си, към близките си  и към обществото в тези времена на изпитания!

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини