От х:

Днес в x:

Иван Караславов загуби битката с коронавируса

Иван Караславов е загубил битката с коронавируса, съобщиха неговите близки. От няколко дни той се лекуваше в отделението на Първомайската болница.

Иван Караславов  e роден  на 11 април 1949 г. в гр. Първомай – кв. Дебър.

На  29 години става председател на Общински читалищен съвет и като такъв повече от десет години е ръководил поделение „Култура” в Община Първомай.

Председател е на читалищното настоятелство на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ - Първомай от 1979 г. Дългогодишен член  на ръководството на Съюза на народните читалища.

 Работил е като военен служител в системата на Гражданска отбрана и има звание „Майор ”. Бил е председател на Общинския комитет на БЧК, Първомай. 

Повече от 50 години животът му бе неразривно свързан със сцената, изиграл е главните роли в десетки пиеси. Носител  е на златни медали и лауреатски звания от редица републикански фестивали.   Организатор и участник  в провеждането на Майските културни тържества в града ни от 1972 г., Празника на тракийската народна музика, Националните Караславови литературни награди за проза и поезия, Празника на виното и други мероприятия.

В негово лице ние  загубихме  един голям родолюбец, човек допринесъл за развитието на читалищното дело, популяризирал името на родния град, човек с размах и организационни качества.

Мир на праха му!

В негова памет колектива на читалище „Св.св. Кирил и Методий“ утре – 19 ноември, ще организира бдение. Всеки желаещ ще може да поднесе цвете пред портрета на Иван Караславов и да каже своето последно "Сбогом" по нетрадиционен, но единствено възможен начин в условията на пандемия.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини