От х:

Днес в x:

Нов критичен момент за лидерите и за гражданите, обяви шефът на СЗО под карантина

Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус заяви днес, че регистрираният през последните дни скок на броя на заразените с новия коронавирус в някои страни в Европа и Северна Америка изправя лидерите им пред критичен момент за действие, предаде Ройтерс.

"Това е нов критичен момент за действие, нов критичен момент лидерите да са на висотата на положението и нов критичен момент хората да се обединят с обща цел. Използвайте тази възможност, не е късно", каза той на пресконференция на СЗО в Женева.

Гебрейесус участваше по видеоконферентна връзка от дома си, след като съобщи в Туитър, че е бил в контакт с човек, заразен с коронавируса. Генералният директор на СЗО е добре, работи дистанционно и засега няма да си прави тест за коронавирус.

Правителствата в Европа са изправени пред много тежка ситуация, защото гражданите им стават все по-раздразнени от подновените ограничения върху ежедневния им живот, призна шефът на отдела на СЗО за извънредни ситуации Майк Райън.

"Очевидно е, че хората са уморени и недоволни, и имат пълното право да са недоволни. Правителствата, особено в Европа, са изправени пред много тежко положение. Трябва да потиснем този вирус, да ограничим епидемията. Вариантите им на действие са ограничени", каза Райън.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини