От х:

Днес в x:

5 °C

Завършват в Хасково три нови социални блокчета с 48 жилища

Три сгради за социално настаняване ще бъдат завършени в кв.“Орфей“ в Хасково, съобщиха от местната администрация.

За тях кметът на община Хасково Станислав Дечев и ръководителят на Управляващия орган на Оперативната програма за регионално развитие Деница Николова са подписали договор за финансиране.

Трите здания са 4-етажни сгради и включват 48 тристайни социални жилища. В тях ще бъдат настанявани за максимален период от три години бездомни или хора, живеещи в много лоши битови условия,

родители с деца, вкл. непълнолетни родители, многодетни семейства, деца с влошено здраве и деца с увреждания. Социалните жилища ще могат да се ползват и от хора в риск от бедност и социално изключване- лица, чийто среден доход на член от семейството за предходните 12 календарни месеца от всички източници е по-нисък от законоустановения месечен размер на гарантирания минимален доход за страната.

Домуващите ще бъдат настанявани съгласно Наредбата за общинските жилища на Хасково.

Безвъзмездната финансова помощ за завършването на сградите е 2 072 687,82 лв. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.

Община Хасково подготвя процедурите за избор на изпълнители на СМР и надзор по реда на ЗОП, уточниха от кметството.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  Г-
  Г-н Михайлов
  43 -6
  14:42, 2 ное 2020
  Напишете го кратко,точно и ясно! Ще бъдат настанявани само "Републиканци"!!
  • ...
   Задължителна Военна служба и в КЕЧ-а
   ....
   Дразни друго ,
   когато кажат 2 милиона , знам че 1 милион ще го окрадат
  • По
   Порчо
   3 0
   12:08, 3 ное 2020
   Не знам за "Републиканците", обаче има и едни много бедни общински служители от правилната партия и техни роднини, които несъмнено ще се възползват от тази "мазнинка".
 • 2
  Но
  Новото Хасан
  32 -6
  15:15, 2 ное 2020
  На следващото преброяване ще се пиша *******. Нямаш задължения, къща ще ти построят, дърва ще ти купят, децата ще ти отгледат, ваучери за храна ще ти дадат и нито НАПове нито данъчни, никога няма и да питат, жив ли си.
 • 3
  Мд
  мдааа
  22 -15
  15:18, 2 ное 2020
  Искате да кажете, че ще бъдат довършени блокчетата които започна да строи Г.Иванов! Не, че нещо, но новите управници в момента са некадърни да построят нищо ново.
  • Гр
   Гражданин
   26 -3
   15:50, 2 ное 2020
   И спомняте ли си как плати Г.Иванов на Златко Марчев . Със споразумение. Златко Марчев купи нивата на жената на Г.Иванов за милиони , а пък общината му плати дължимото.
  • Да
   Дааам
   9 -1
   23:31, 2 ное 2020
   Хайде да не припомняме колко още безумия за довършване завеща обичания от Мдаа узунджовски сатрап. Например безумната идея да се прави лифт до Богорадица. Дано и за него не е заробил хората с някакъв неизпълним проект.
 • 4
  Ко
  кореняк
  24 -7
  16:20, 2 ное 2020
  защо лъжете хората Това се прави за мургавите за да могат зда гласуват за герберите
 • 5
  Да
  Дамян
  26 -2
  17:45, 2 ное 2020
  Мнооооооого малки тераси , бе хора.Как ще се събере кон в тях.
 • 6
  Ja
  Jack Bauer
  7 -2
  23:53, 2 ное 2020
  Пак човекоподобни ли ще настанявате в тях? Скапани общинари.
 • 7
  Гр
  гражданин
  6 -1
  08:21, 3 ное 2020
  пак ли за циганите ще мислите ,направете нещо за нас ,хора не останах ав града
 • 8
  Ян
  Янков
  7 -3
  08:32, 3 ное 2020
  Безумията на безумната Шайка,продължават.
  Вече съвсем открито показват че са БЪЛГАРОУБИЙЦИ.
  Значи за църква в Орфей няма пари, а за ц.и.гански апартаменти има?
  Г-н Кмете, поне малко мъжество не ти ли остана?
  Как ще излезеш пред хората,да ги агитираш, като всички ще ти викат "УУУ - ц.и.ганин"?
  Знаем че повелята на Шайката е унищожението на българската нация, ама вие не сте ли още българи?
  До сега ме беше срам от вас, но вече съвсем истински започвам да ви мразя!!!
 • 9
  Те от кога се дострояваха, не си знаят годините!? ? Електоратът трябва да има правилната нагласа за кого да гласува.
 • 10
  Ян
  Яни
  4 -3
  09:50, 3 ное 2020
  Всички коментари по нагоре са правилни, но гласоподавателите на герб, няма каде да живеят, смърт за партия герб.
 • 11
  Ве
  Вени
  4 -1
  11:02, 3 ное 2020
  Кмете, Станиславчо мама! Прекрати най-после изтеклият договор на управителката на ОП "Обреден дом" наглата, безпардонна и алчна Лилито с обраслия врат Димитрова. Почти цяла година се ослушваш и правиш на луд. В противен сучай се надявам вече да се самосезира и заспалата в летаргичен сън хасковска прокуратура.

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини