От х:

Днес в x:

Мъж на 33 г. с коронавирус почина в дома си в София, докато чака линейка

Мъж на 33 години с COVID-19 е починал вчера, след като часове е чакал линейка на спешната помощ в София. Мъжът е бил на домашно лечение, но се е влошил. 

Близките му са се обадили около 18,30 ч. за линейка, която обаче не идвала. Обадили са се и на частна линейка, от къде им казват, че трябва да намерят място в болница и те ще транспортират пациента, разказа бТВ. 

Около 22, 30 ч. линейката, която пристига, констатира смъртта на младия мъж. Абсолютно е невъзможно да се смогне, коментира говорителят на Спешната помощ Катя Сунгарска. По думите й сигналът за този случай постъпва в 18, 41 ч., а линейката пристига на адреса в 22, 23 ч.

Министерството на здравеопазването започва проверка по случая.

Все повече са сигналите за случаи, в които пациенти не успяват да получат помощ навреме.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    АТ
    А такаа
    1 0
    08:02, 1 ное 2020
    А в Хасково и не само вместо заплати за лекари или пари за техника се дават пари за гробове. На отдавна починали хора. А за живите които са болни -НЯМА
  • 2
    Дъ
    ДЪРЖАВАТА
    7 0
    08:35, 1 ное 2020
    трябва да бъде съдена за отказ от лечение. И за закона за карантина. Така е притиснат човек че хем няма линейка хем не може да излезе. ТОВА Е ПОДЛОСТ. МРЪСОТИЯ. Аз ако се разболея отивам в болницата. И никой не може да ме спре.-
  • 3
    Ед
    Еднокнижника от Банкя
    1 0
    14:31, 1 ное 2020
    Видимите ни резултати.
  • 4
    Ар
    АРСЕН ЛЮПЕН
    1 0
    10:34, 2 ное 2020
    Съболезнования на опечалените,но за съжаление това е състоянието на здравеопазването а и на всичко друго в България. Парите за здравеопазване се увеличават всяка година ,но потъват в нечии чекмеджета и джобове. Както вече сте разбрали, израза "Корупцията убива" не е клише. Отказват лечение на млад човек, а представете си ако беше за някой на над 70 години.Отврат!!!
Последни новини