От х:

Днес в x:

-3 °C

Полският премиер задължи големи компании да изградят нови полеви болници за пациенти с Ковид-19

Полското правителство задължи големи компании и корпорации в страната да изградят нови полеви болници за пациенти с Ковид-19, съобщи днес ръководителят на канцеларията на премиера Михал Дворчик, цитиран от ТАСС.

"Премиерът (Матеуш Моравецки) подписа шест постановления, задължаващи големи държавни компании или компании, в които държавата има контролен пакет акции, да изградят повече полеви болници с над 3000 легла за пациенти с коронавирус", каза той.

"Ситуацията е много сериозна. Денонощният ръст означава, че ако не прибегнем до извънредни решения, здравеопазването, което сега е изправено на предела на възможностите си, ще рухне под тежестта на вълната от пациенти", предупреди Дворчик.

Към днешна дата в Полша са регистрирани общо 319 000 заразени с коронавируса, починалите са 5100, а излекуваните - 129 000. Последният денонощен максимум бе отчетен вчера - 20 156 новозаразени.

В полските болници в момента се намират близо 14 600 пациенти с коронавирус, от които 1203 са на апаратно дишане. Повече от 489 000 души са под карантина, а 48 000 са под епидемиологичен надзор. В столицата Варшава и други големи градове са изграждат полеви болници. Към момента в страната са на разположение 22 400 легла за пациенти с Ковид-19 и 1700 апарата за обдишване.

Според взето по-рано решение на полското правителство в цялата страна трябва да се появят полеви болници с 5000 легла. Първата такава болница, която е създадена на националния стадион във Варшава, е филиал на Централната болница на МВР. Първоначално там ще има 500 легла, 50 от които са предназначени за интензивни отделения. В крайна сметка се планира тази болница да се разшири до 1000 легла. Втора подобна болница се изгражда във Варшава в изложбения комплекс EXPO XXI, и ще бъде под управлението на Военномедицинския институт.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
02 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
02 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
02 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
02 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
02 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
02 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
02 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
02 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
02 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
02 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
02 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
02 дек 2020
Последни новини