От х:

Днес в x:

ЕС и НАТО осъждат нападението в Ница

Дълбоко съм потресен и натъжен от новините, написа в Туитър председателят на Европейския парламент Давид Сасоли по повод новото нападение в Ница.

Всички в Европа усещаме болката и сме длъжни да бъдем заедно срещу насилието и онези, които насърчават и разпространяват омраза, добави той. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел написа в социалната мрежа, че изразява пълно съпричастие с Франция и французите. Цяла Европа е с вас, допълни той. На последвала пресконференция Мишел добави, че свободата на изразяване е основна в западните демокрации. Светът трябва да се развива на основата на взаимното уважение. Решени сме твърдо да се борим срещу онези, които застрашават нашите ценности, заяви председателят на Европейския съвет.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен осъди нападението, като го нарече "отвратително и жестоко". С цялото си сърце съм с Франция, цяла Европа е съпричастна с Франция, оставаме обединени в решимостта си срещу жестокостта и фанатизма, посочи тя. Свободата на изразяване е основно право, което трябва да бъде защитено. ЕС уважава различните вероизповедания и никога няма да приеме насилие, оправдано с вяра. Истинската вяра е мирна и обединяваща, каза Фон дер Лайен.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също осъди нападението в Ница. Омразата няма място в нашите общества и НАТО е заедно със своя съюзник Франция, написа той в Туитър.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини