От х:

Днес в x:

Смолянско сдружение участва в международно туристическо изложение зад граница

Изображение 1 от 3

    Сдружение "Екосвят Родопи" в качеството си на партньор по проект Pathways of accessible heritage tourism с акроним Access to Heritage (Достъп до Наследство) участва на 16-тото Международно туристическо изложение Tourism and Sport Fair, което се провежда от 21 до 23 октомври в Прищина, Косово. На щанда на проект Pathways of accessible heritage tourism се презентират възможностите за достъпен туризъм до туристически обекти от културно, историческо и природно наследство в трансграничната зона Гърция - България за хора с увреждания, а именно областите Благоевград, Кърджали, Смолян, Хасково, Солун, Серес, Драма, Кавала, Ксанти, Родопи и Еврос.
    Щандът в Прищина привлече вниманието на широка публика, която показа значим интерес и познания за България. В първия ден от туристическия панаир щандът на проект Access to Heritage бе уважен и от представител на Посолството на Република България в Република Косово - г-жа Славея Неделчева, която насърчи участието на проекта и пожела презентирането на България, Гърция и трансграничния регион на Родопите да доведе повече туристи от Косово в тези атрактивни достъпни дестинации.
    Представителите на проекта изразиха възхищението си от прекрасната организация, топлото посрещане и красотите на Прищина и Косово. Изложението се оказва ценна платформа за създаването на бъдещи контакти между заинтересованите страни от партньорските държави в сферата на туризма, търговията и неправителствените организации, работещи за хората с увреждания и възрастните хора. 
    Основната цел на проекта, в който смолянското сдружение "Екосвят Родопи" е партньор, е да подпомогне устойчивото развитие на наследствения туризъм в трансграничната зона Гърция - България и да утвърди региона като международна дестинация за достъпен туризъм, включително за хора с увреждания и с хронични заболявания, възрастни хора и техните семейства.

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини