От х:

Днес в x:

181 заразени с COVID-19 в Асеновград от началото на пандемията до днес

Днес, 16.10.20 г., в община Асеновград се проведе заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и борба с коронавирус COVID-19. 

По данни на управителя на общинската болница в града доктор Иван Червенков, от 01.07.20 г. до момента през COVID отделението са преминали 70 пациенти. 41 от тях са с потвърдени положителни резултати за коронавирусна инфекция.

В момента в болничното заведение са настанени 10 души. От тях осем са с потвърдени положителни проби от PCR тестове, а на други двама се изчакват резултатите. 

Днес от отделението се изписват двама души, приемат се шест нови, от които четирима са с коронавирус, като изследванията им са направени в други лаборатории. 

Досега шестима пациенти с коронавирусна инфекция от асеновградската болница са починали. 

Инспектори от звеното на РЗИ - Пловдив в Асеновград съобщават, че към днешна дата потвърдените регистрирани с COVID-19 в общината са общо 181 от началото на пандемията досега. 

Новозаразени в това число са един фелдшер и шофьор на линейка от болницата в града. 

Само днес са потвърдени 16 нови случая в Асеновград, а повече от 30 души са под домашна карантина. 

Сред заразените има един ученик, чието последно посещение в училище е било на 01.10.20 г. Положителният му резултат е потвърден на 13.10.20 г., което не налага карантиниране на класа.

Огняр и служител на училищна охрана също са с коронавирус, като те са под домашна изолация и също не е необходима карантина на други лица.

Потвърден случай има и при един учител от асеновградско училище. Карантинитани са контактните му лица.

От клона на РЗИ в града съобщават, че непрекъснато постъпват сигнали за неспазване на карантината, поради което е твърде вероятно броят на новорегистрираните случаи в Асеновград да нараства. 

Инспекторите извършват непрекъснати проверки съвместно с полицейски служители. 

От РУ - Асеновград, пожарната и военното поделение информират, че засега нямат заразени с коронавирус при тях и информират, че по време на работния процес се спазват всички противоепидемични мерки.

Началниците на трите институции уверяват, че са осигурени необходимите предпазни средства за служителите. 

Община Асеновград ще подпомогне РУ - Асеновград, като им дари диспенсъри за дезинфектант.

В ромския квартал "Лозница" обстановката е спокойна, потвърди здравният медиатор. В продължение на две седмици там не е регистриран случай на коронавирус.

Медиаторът провежда непрекъснати инструкции сред населението в квартала и проследява за спазването на противоепидемичните мерки.

В края на заседанието кметът на Асеновград доктор Христо Грудев припомни, че в дарителската сметка, обявена в началото на пандемията, все още има 30 000 лева, които се пазят, за  да се ползват в случай на възникнала необходимост. 

"Вярвам, че държавата ще съдейства и ще започне под някаква форма да възстановява разходите, направени от общините за справяне с кризата. И все още съм обнадежден, че човечеството ще се справи. Важно е само да спазваме елементарните правила за предпазване от вируса. А именно - трите "Д" - дезинфекция, дистанция, дисциплина", посочи градоначалникът.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини