От х:

Днес в x:

Нови сблъсъци в Нагорни Карабах

Арменските и азерски сили влязоха в нови сблъсъци през нощта и тази сутрин, съобщиха кореспонденти на АФП. Двете страни се обвиняват взаимно за нарушения режим на тишина в Нагорни Карабах, договорен с посредничеството на Русия.

Кореспондент на световната осведомителна агенция е чул обстрел тази сутрин в азерския град Барда, който е в близост до фронта.

В основния град в Карабах Степанакерт фотограф на АФП е чул обстрел по посока от град Хадрут.

Военното министерство на Азербайджан обвини арменските сили, че са нарушили договореното в Москва миналата седмица споразумение за спиране на огъня.

"Арменските въоръжени сили, които не спазват хуманитарното примирие, многократно се опитаха да атакуват позиции на азерската армия", подчертават от министерството и допълват, че са унищожили "голямо число вражески сили", включително един танк Т-72 и три ракетни системи "Град".

Говорител на арменското военно министерство отговори, че Азербайджан интензивно бомбардира южния фронт. Ереван твърди, че врагът е понесъл големи загуби, но не разкрива подробности.

След 11-часови преговори между външните министри на двете държави в Москва, в събота сутринта двете държави договориха хуманитарно примирие, което обаче не се спазва.

Близо 500 души, включително над 60 цивилни, са убити от подновяването на замразения от десетилетия конфликт през септември.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини