От х:

Днес в x:

Щабът: Не се налага затягане на мерките, нито налагане на нови мерки срещу разпространението на COVID-19

Към настоящия момент не се налага затягане на мерките, нито налагане на нови мерки срещу разпространението на COVID-19. Това посочи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на брифинг на Националния оперативен щаб. Ще продължи контролът върху спазване на мерките, подчерта той.

Към 7 октомври в България има 1033 хоспитализирани пациенти с коронавирус, от които 53-а са настанени в интензивни отделения.

Няма значително увеличаване на хоспитализираните пациенти по лечебни заведения, посочи министърът. Заетостта на леглата за пациенти, които се нуждаят от консервативно лечение, е 14 процента, 5 процента е заетостта на леглата за пациенти, които се нуждаят от интензивно лечение, каза той.

Наблюдава се увеличение на случите сред медицинския персонал. От началото на епидемията до момента има 1263 положителни колеги с коронавирусна инфекция, каза министърът. Активните случаи са 278, на домашно лечение са 229, 43-а са в лечебни заведения, шестима в интензивни.

Общият брой на заразените деца и ученици от детски градини и училища са 101, карантинираните са 3268. Броят на заразените учители в детски градини и училища са 133, а карантинираните са 119. От всички училищни паралелки в страната на 1000 паралелки 3 са карантинирани и не посещават училище, посочи проф. Ангелов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини