От х:

Днес в x:

2 °C

Ремонтът на пътя Димитровград-Стара Загора може да приключи предсрочно

Изображение 1 от 5

  До месец юни 2021 година е срокът за приключването на ремонта по 9-километровото трасе от стария мост над р.Марица на околовръстния път на Димитровград до границата на общината с област Стара Загора. Пътят е част от републиканската мрежа и е възлов. От 80-те години на миналия век обаче той не е ремонтиран и до началото на рехабилитацията му сега беше в окаяно състояние.

  Общата стойност на проекта е 14 млн. лева. В ремонтните дейности попадат и три мостови съоръжения. 

  Дейностите вървят по график и напредваме, така че ремонтът може да приключи и предсрочно. Това обаче зависи и от предстоящата зима и метеорологичните условия, на които тя ще ни подложи, коментира техническият ръководител на обекта от фирмата изпълнител „АБ“ АД Тилко Тилев.

  По трасето се извършват няколко локални ремонти. По част от шосето се прави подмяна на цялостната конструкция, подменя се асфалтовата настилка на участъци, където има пропадания. На места те са до 15 см, посочи ръководителят на обекта.

  Старата настилка се премахва изцяло и ще се положи асфалтово покритие с дебелина 20 сантиметра, като под него ще има 80-сантиметров слой трошен камък. Ще се изгради и дренажна система с цел по-добро отводняване на подпочвените води, както и отходи, част от които с бетонни корита.

  В друга част на трасето се извършва фрезоване, като се налага заради мрежовидните напуквания на асфалта там.

  За момента на терените, където се работи около с Радиево има направена временна организация на движението с обходни маршрути. Навсякъде са поставени указателни табели.

  Надявам се, че тази временна организация ще бъде премахната до края на октомври. Правим всичко възможно да работим бързо и качествено, за да не създаваме неудобство на шофьорите, посочи Тилко Тилев.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   За съжаление нищо не се прави - само се усвояват пари. Събориха моста след Радиево, който не пречеше на никой и направиха няколко кръпки. Шосето нито се разширява, нито се отводнява (а и не е било наводнено)

   Язък за хвърлените пари на вятъра. Поне да бяха асфалтирали в Радиево.
   • Гл
    Глупости на търкалета
    8 -16
    19:09, 6 окт 2020
    Лъжец. Като свърши ремонта тогава коментирай. А до... Виж коментара
   • Да
    да
    11 0
    20:00, 6 окт 2020
    в самото с.Радиево пътят е ужасен.
   • Да
    Да Да
    7 0
    22:55, 6 окт 2020
    В село Радиево пътищата се поддържат и ремонтират за сметка на Община Димитровград.
    А парите идват от данъците за автомобилите и камионите.
    А пътят извън селото, който сега се ремонтира е за сметка на винетките и се организира от държавата.
  • 2
   Аз
   азък за новия път
   18 0
   17:52, 6 окт 2020
   Тъкмо направиха пътя от разклона на Стара Загора до Симеоновград , като за изложба. Екстра работа и сега какво. Колони от тирове денонощно минават по него. Няма как да не го разбият . Един тир тежи между 40 и 50 тона, от желязо да е пътя пак ще му е...т майката.
   • Ва
    Валяка
    4 -2
    01:11, 7 окт 2020
    И там си оставиха ръцете... наистина за изложба - с накриво положени бордюри, бетонови кръпки по новия асфалт, разбити тротоари... Явно затова от срам откриването мина тихо и с подходящите снимки! Ето подходящ момент повече пътуващи да видят това ''творение''!
  • 3
   25
   2551
   18 -2
   19:42, 6 окт 2020
   Тилко Тилев доскоро беше технолог на тестени изделия кога започна да разбира от асфалт???!!!
   • Ве
    Веселин Лозев
    8 -4
    20:03, 6 окт 2020
    Тилко Тилев е технически раководител повече от15 години Учасвал е в строителсвото на магистрали Тракия Марица Северна скоросна тангента Люлин и много други А вие се изказвате неподготвен
   • Пт
    ПТО на "АБ" АД
    9 -2
    21:11, 6 окт 2020
    Защо не покажеш дипломата на Тилко?
    Не го вписват в офертите като необходим състав защото дипломата му е фалшива
   • Ва
    Валяка
    4 -2
    01:03, 7 окт 2020
    Пази боже, щом е строил "Тракия", сега поне материалът от ''Нови рудници'' е наблизо!
  • 4
   Ро
   Роко
   16 -3
   20:30, 6 окт 2020
   9 км за 14 млн лева абе то път има нито ще откриват ново траде нито ще дупчат планина ще положат асвалт върху съществуващ път тя по скъпа от магистралата ще пусна жалба до прокуратурата
   • Ре
    Реалист
    4 -2
    00:43, 7 окт 2020
    Изчакай ******* да си замине, тоя е пътник....
    Нима Чирпанската отсечка да струва 100 млн. лв.? Асфалт върху асфалта?
    Пачките в чекмеджето са му само джобните, другите са в офшорните сметки.....
   • Ва
    Валяка
    3 -2
    01:06, 7 окт 2020
    Третокласния републикански път Чирпан-Симеоновграде с инвестиция за близо 36 млн. лв., като средствата са по програма „Региони в растеж“. 50-километровата отсечка бе разделена на три лота.
    Явно и тук ремонтът е по-скъп от ново строителство...
   • Ха
    Хасково
    2 0
    00:21, 10 окт 2020
    Създава се, Гради се! Имало е пари, ремонти е нямало.... къщи са се правели... пусти къщи в момента :) без деца и смях... Нов път, става с нови пари! Прокуратурата те чака!
  • 5
   Ми
   Милко
   5 -2
   09:34, 7 окт 2020
   А на бас,че асфалтовата покритие ще е 8-10 см. а трошеният камък 30-35 см.
  • 6
   Бр
   Бръснаря
   2 0
   00:08, 10 окт 2020
   Червенокосите са по-зле от русите. Да се снимат с тяхните дипломи!

  Хороскоп за 01.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
  01 дек 2020
  Последни новини