От х:

Днес в x:

13 °C

6 знака, че егото пречи на любовния ви живот

Противно на общоприетото схващане, егото всъщност е много чувствителна част от нашата психика. Ние по същество сме тези, които вярваме, че сме. Когато някой нарани егото ни, ние сме склонни да започнем да се защитаваме и то яростно. Много хора не осъзнават как егото им се оказва голяма пречка в отношенията им (често става въпрос за дълбоко вкоренена самозаблуда).

Ето и кои са сигурните знаци, че вашето его има нужда от корекции:

1. Дълбоко в себе си осъзнавате, че сте егоист

Хората, които са твърде погълнати от собствената си личност, трудно могат да създадат стабилни отношения с друг човек. Когато единият партньор е зает основно със задоволяване на собствените си нужди, другият започва да се чувства зле.

Ако усетите, че сте обсебени от собствената си особа и разговорите ви винаги се въртят около вас самия, то вероятно вашето его е твърде голямо. Трябва да вземете мерки преди то да съсипе отношенията ви с половинката. Обръщайте повече внимание на думите с трите „С“ – съпричастност, съжителство и сътрудничество.

2. Не търпите критика

Егото ни е нашият най-голям вътрешен критик, независимо дали искаме да го чуем или не. По-лошото е, че този вътрешен критик понякога изкривява истината както му изнася. Егото ни прошепва: „Не съм добър в едикакво си“, а ние го обръщаме в критика към близките си хора с думите: „Не си добър в еди-какво си“. Можете да заглушите този упорит критичен глас, като се вслушате в него и разберете, че тези мисли са плод на вашата вътрешна несигурност и в това няма нищо лошо или нередно.

3. Не всичко е състезание

Здравословната конкуренция е страхотна понякога и дори може да подобри романтичната ни връзка, като добави елемент на игра към нея, но съперничеството не трябва да е твърде голямо. Всеки обича да си има приятели, с които да се сборичква на игра от време на време, но не и да се бие с тях до кръв. Ако вашето его ви кара да се държите като цар или диктатор у дома, то отношенията ви с половинката няма да издържат дълго.

4. Гордостта стои в основата на падението

Гордостта в здравословни норми е важна за нашето самочувствие, тя е нашето достойнство, но твърде голяма порция от нея може да ни направи арогантни. Трудно ще намерите щастие в отношенията си, ако се фукате с положение, с материални придобивки, с външен вид, с дипломи и т. н. Замислете се с какво вдъхновявате хората около себе си и ще видите, че това не са нещата, за които най-често се изтъквате.

5. Крадецът вика: „Дръжте крадеца!“

Най-често виновни са онези, които бързат да посочат с пръст виновника. Ако вашето его ви казва, че всички около вас грешат, а вие сте прав, то трябва да се замислите, дали това е така. Поемете отговорност и размишлявайте върху ситуацията, преди да започнете да сипете обвинения. Постарайте се да вникнете в проблема, преди да си правите генерални заключения.

6. Трябва да обичате себе си, за да обичате и друг човек

Всичко се свежда до това човек да обича себе си, дори когато става въпрос за романтичните му взаимоотношения. Ако човек не се обича достатъчно той лесно започва да се чувства отхвърлен или недостоен по някакъв начин и това го кара да се държи зле със своя партньор. Ако установите, че отношенията ви се разпадат, опитайте се да изградите по-силна връзка със самия себе си.

Източник: Tialoto

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще ви се наложи да бъдете нащрек, тъй като работата ви подставя в ситуации, в който трябва да се действа бързо. Добре ще е ако не сте сами в начинанията си, а си осигурите подкрепата на човек, на когото можете да разчитате. Имате късмет в личен план, където успявате да постигнете нещо, към което отдавна се стремите. Не пропускайте шансовете си.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настроението ви днес е чудесно и са налице всички предпоставки да се радвате на един страхотен ден. Работата ви върви по план, а и вие не давате възможност за погрешни стъпки. Радвате се на ползотворно сътрудничество с близък колега. Обърнете достатъчно внимание на човека до вас , така че да се почувства щастлив.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще браните независимостта си, защитавайки интересите и правото си на личен избор. Не позволявайте чуждото мнение да влияе на настроението ви, работете върху задачите си старателно и отговорно. Това ще се отрази на възнаграждението ви, и колкото сте по-прецизни, толкова по-добре за финансите ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Финансови и други интереси ще поставят някои от вас в условия да избирате между повече от една възможност. Няма да сте безразлични и към нечии нужди, очакванията към вас не свършват. Дайте си повече отдих и разнообразие в живота. Не се противете на онези, които с обич ще ви помогнат да се разтоварите от грижите ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Можете да си позволите повече разточителство за близките ви, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. На път сте да задълбочите връзката си, но помислете за поведението си, като не изпадате в крайности. Общият ви път изисква компромиси, готови ли сте на тях? Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Независими и открити, ще ви бъде по-лесно да изразите мнение и вземете отношение по спорен въпрос. Ще реализирате намеренията си, още повече, че мотивацията ви е силна. С подкрепа на подходящите хора ще спазите срокове или по-точно ще се включите навреме в интересуващо ви начинание или друго, важно за вас събитие.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приемете събитията, а ако имате забележки се стремете към промяна, но с конструктивни решения и мирни средства. Изчистете съзнанието си от всякаква агресивна мисъл, проявете доброто у себе си. Така ще повлияете и на други да се развиват в правилната посока. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период, пластовете се разместват.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Разпределете силите си за да ви стигнат за всичко, с което ще се ангажирате днес. Това е гаранция за успешно приключване и на срочните задачи. Роднини ще ви създадат тревога със свой здравословен проблем. Потърсете съвет и помощ от специалисти, не предприемайте самолечение.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Появата в живота ви на една личност ще събуди позабравени чувства. Приятели ще ви помогнат да осъзнаете пропуските с, но и да ги наваксате. Обърнете внимание на храната си. Полезно е да разнообразите менюто. Заложете на плодове и зеленчуци и по-малко на месо и мазнини.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
От днешния ден може да зависи част от бъдещата ви работа. Подхождате със завидно спокойствие към всеки проблем около себе си. Уверени сте, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Постарайте се да сдържате емоциите си и да не показвате неодобрението си за неща, които не харесвате. Ще имате възможност за последна дума.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Част от вас са обхванати от колебания относно бъдещата си работа и това заплашва да дисбалансира настоящите ви задължения. Затова се съсредоточете върху момента и не губете време за излишни притеснения. С течение на времето ще успеете да намерите най-подходящия за вас избор. Необвързаните от вас са обсебени от привлекателна и загадъчна личност.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С нечия подкрепа ще направите правилния избор, доверявайки се на опита и знанията. Не пропускайте да отдадете заслуженото, изразявайки благодарността си по подходящ начин. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си. Запазете доброто си настроение и вечерта, очакват ви приятни емоции.
30 окт 2020
Последни новини